U Puli ugašena proizvodnja gradskoga plina

Bez autora
May 25 2015

Nakon šest godina rada na plinofikaciji u sklopu koje je postavljeno više od 186 kilometara plinovoda, danas su u Puli i simbolično istarski župan, pulski gradonačelnik i direktor Plinare trajno ugasili proizvodnju takozvanog gradskog plina koji se koristio 125 godina. Prve količine plina iz nove plinske mreže u sklopu plinofikacije grada Pule pustili smo u veljači 2009., a danas smo u mrežu pustili posljednje kubike gradskog plina, rekao je Dean Kocijančić, direktor Plinare Pula. Izgraditi 186 kilometara plinovoda u gradu Puli, uz poznato arheološko naslijeđe, nije bilo jednostavno, ustvrdio je pulski gradonačelnik Boris Miletić. Trebalo je sve uskladiti. Prvo je bilo potrebno izgraditi novu distributivnu mrežu te nakon toga odabrati vrijeme gašenja gradskog plina kako bi što manje kućanstava ostalo bez tog energenta.

U Puli ugašena proizvodnja gradskoga plinaNakon šest godina rada na plinofikaciji u sklopu koje je postavljeno više od 186 kilometara plinovoda, danas su u Puli i simbolično istarski župan, pulski gradonačelnik i direktor Plinare trajno ugasili proizvodnju takozvanog gradskog plina koji se koristio 125 godina.

Prve količine plina iz nove plinske mreže u sklopu plinofikacije grada Pule pustili smo u veljači 2009., a danas smo u mrežu pustili posljednje kubike gradskog plina, rekao je Dean Kocijančić, direktor Plinare Pula.

Izgraditi 186 kilometara plinovoda u gradu Puli, uz poznato arheološko naslijeđe, nije bilo jednostavno, ustvrdio je pulski gradonačelnik Boris Miletić. Trebalo je sve uskladiti. Prvo je bilo potrebno izgraditi novu distributivnu mrežu te nakon toga odabrati vrijeme gašenja gradskog plina kako bi što manje kućanstava ostalo bez tog energenta.

Od 50-ak zaposlenika gradske plinare, njih 25 nastavit će raditi u novim postrojenjima. Jedan dio zaposlenika poslan je u mirovinu uz dokup staža i otpremninu, dok će drugi dio biti prebačen u neka od gradskih ili županijskih poduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik