Rad d.d. Cazin otišao u stečaj

Bez autora
May 25 2015

Nekada najveće građevinsko preduzeće u Unsko-sanskom kantonu Rad d.d. Cazin otišlo je u stečaj. Općinski sud u Bihaću otvorio je stečajni postupak na osnovu prijedloga iz samog preduzeća. Za stečajnog upravnika imenovan je Šefik Smlatić iz Bihaća. Povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja Sudu. Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za 28.08.2015. godine, a istog dana bit će održana i Skupština povjerilaca. Preduzeće Rad već duže vrijeme nalazi se u ageoniji, radnicima nisu isplaćivane plaće niti uplaćivani doprinosi, a ostalo je i bez značajne imovine kroz prinudne naplate od strane Porezne uprave FBiH. Vlasnici preduzeća Rad su Finesto-Naložbe Ljubljana 46,9 posto, Citrus d.o.o. Bihać 10%, Asim Jonuzi Sarajevo 10%, ZIF Fortuna fond 9,6%, itd.

Rad d.d. Cazin otišao u stečajNekada najveće građevinsko preduzeće u Unsko-sanskom kantonu Rad d.d. Cazin otišlo je u stečaj. Općinski sud u Bihaću otvorio je stečajni postupak na osnovu prijedloga iz samog preduzeća.

Za stečajnog upravnika imenovan je Šefik Smlatić iz Bihaća.

Povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja Sudu.

Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za 28.08.2015. godine, a istog dana bit će održana i Skupština povjerilaca.

Preduzeće Rad već duže vrijeme nalazi se u ageoniji, radnicima nisu isplaćivane plaće niti uplaćivani doprinosi, a ostalo je i bez značajne imovine kroz prinudne naplate od strane Porezne uprave FBiH.

Vlasnici preduzeća Rad su Finesto-Naložbe Ljubljana 46,9 posto, Citrus d.o.o. Bihać 10%, Asim Jonuzi Sarajevo 10%, ZIF Fortuna fond 9,6%, itd.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik