Investicijski dan Zagrebačke i Ljubljanske burze

Bez autora
May 26 2015

U Zagrebu je održan drugi zajednički Investicijski dan Zagrebačke i Ljubljanske burze. Ulagateljima se predstavilo 7 hrvatskih i 6 slovenskih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze: Atlantic Grupa, Gorenje, Granolio, Hrvatski Telekom, Krka, Ledo, Luka Koper, Petrol, Podravka, Pozavarovalnica Sava, Tankerska Next Generation, Zavarovalnica Triglav i Valamar Riviera. Na ovom jedinstvenom događanju sudjelovala su 24 investicijska društva i banke, odnosno 48 analitičara i investitora, koji su podnijeli ukupno 175 zahtjeva za sastancima, a kompanije su u konačnici održale čak 142 individualna i grupna sastanka.

Investicijski dan Zagrebačke i Ljubljanske burzeU Zagrebu je održan drugi zajednički Investicijski dan Zagrebačke i Ljubljanske burze.

Ulagateljima se predstavilo 7 hrvatskih i 6 slovenskih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze: Atlantic Grupa, Gorenje, Granolio, Hrvatski Telekom, Krka, Ledo, Luka Koper, Petrol, Podravka, Pozavarovalnica Sava, Tankerska Next Generation, Zavarovalnica Triglav i Valamar Riviera.

Na ovom jedinstvenom događanju sudjelovala su 24 investicijska društva i banke, odnosno 48 analitičara i investitora, koji su podnijeli ukupno 175 zahtjeva za sastancima, a kompanije su u konačnici održale čak 142 individualna i grupna sastanka.

Tim je povodom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izjavila:

„Potaknuti uspjehom prošlogodišnjeg prvog zajedničkog investicijskog dana, odlučili smo nastaviti ovaj modalitet suradnje, što se pokazalo opravdanom odlukom jer smo ove godine imali gotovo 25% više zahtjeva za sastancima od strane ulagatelja. To pokazuje da ulagatelji prepoznaju potencijal slovenskog i hrvatskog tržišta kapitala, a mi smo uvjereni da će ovo događanje pridonijeti daljnjem razvoju oba tržišta i rezultirati mnogim kvalitetnim investicijskim odlukama."

Predsjednik Uprave Ljubljanske burze, Andrej Šketa, dodao je:

„Povećano zanimanje ulagatelja dokazuje da su oba tržišta atraktivna i zanimljiva, i to još i više kada se predstavljaju zajedno. Ovakav interes također je jasan signal svim ostalim kompanijama u regiji da mogu računati na potporu i suradnju novih ulagatelja u svojim poslovnim planovima. To je, u konačnici, i ključan preduvjet za nove projekte, stvaranje radnih mjesta i gospodarski rast."

Zagrebačka i Ljubljanska burza i ubuduće će nastaviti s individualnim i zajedničkim aktivnostima kako bi povećali interes te ojačali povjerenje domaćih i stranih ulagatelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik