Veliki prostor za saradnju Srbije i Katara u oblasti rudarstva i energetike

Bez autora
May 26 2015

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa ambasadorom Države Katar u Srbiji šeikom Mubarakom Bin Fahad Al-Tanijem o mogućnostima za unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti energetike i rudarstva. U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike navodi se da je Al-Tani tom prilikom obavestio Antića o sporazumima koji su već potpisani i u procesu su pregovaranja, kao što su sporazumi o ekonomskoj saradnji i o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše. S tim u vezi, ambasador Katara je uputio molbu ministru da srpska strana prosledi svoj nacrt sporazuma o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i Ministarstva energetike Države Katar...

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa ambasadorom Države Katar u Srbiji šeikom Mubarakom Bin Fahad Al-Tanijem o mogućnostima za unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti energetike i rudarstva.

U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike navodi se da je Al-Tani tom prilikom obavestio Antića o sporazumima koji su već potpisani i u procesu su pregovaranja, kao što su sporazumi o ekonomskoj saradnji i o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše.

S tim u vezi, ambasador Katara je uputio molbu ministru da srpska strana prosledi svoj nacrt sporazuma o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i Ministarstva energetike Države Katar.

On je, takođe, preneo poziv Antiću u svoje lično, kao i u ime ministra energetike Katara, da poseti tu zemlju, uz napomenu da bi tom prilikom mogao da bude potpisan predmetni sporazum.

Antić je izrazio zahvalnost ambasadoru na poseti, kao i na pozivu da poseti Katar i mogućnosti da razgovara sa ministrom energetike te države.

Antić se saglasio sa tim da je ukupne ekonomske odnose dveju država potrebno podići na viši nivo, uz ocenu da oblast rudarstva i energetike otvara velike mogućnosti za saradnju.

Ministar je naglasio da je potpisivanje sporazuma o saradnji između dva ministarstva osnov za definisanje zajedničkih projekata, kao i za investiranje zainteresovanih katarskih finansijskih institucija i realizaciju projekata od zajedničkog interesa, kako u oblasti energetike, tako i u oblasti rudarstva.

Takođe, on je potvrdio da će Ministarstvo rudarstva i energetike u najskorije vreme dostaviti srpski Nacrt sporazuma o saradnji između dva ministarstva, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik