Pivovarna Laško iznad planova u prvom kvartalu

Bez autora
May 27 2015

Početak godine zaista je bio uspješan za Pivovarnu Laško. Osim što su prodali Radensku češkoj Kofoli i dobili Heineken za strateškog partnera pivovare, bilježe i rast prodaje iznad planova. Grupa Pivovarne Laško prodala je u prvom kvartalu 2,4 posto više pića od planiranog a kćerinsko društvo Laško čak 9,5 posto iznad plana. Grupa je u prvom kvartalu ostvarila 43,5 milijuna eura čistih prihoda, 4,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Prodaja je blago povećana na domaćem tržištu, no čak za četvrtinu je skočila na inozemnom tržištu. Ostvareno je 3,5 milijuna eura dobiti iz poslovanja, 28,6 posto više nego lani uz EBITDA od 6,4 milijuna eura.

Pivovarna Laško iznad planova u prvom kvartaluPočetak godine zaista je bio uspješan za Pivovarnu Laško. Osim što su prodali Radensku češkoj Kofoli i dobili Heineken za strateškog partnera pivovare, bilježe i rast prodaje iznad planova.

Grupa Pivovarne Laško prodala je u prvom kvartalu 2,4 posto više pića od planiranog a kćerinsko društvo Laško čak 9,5 posto iznad plana.

Grupa je u prvom kvartalu ostvarila 43,5 milijuna eura čistih prihoda, 4,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Prodaja je blago povećana na domaćem tržištu, no čak za četvrtinu je skočila na inozemnom tržištu.

Ostvareno je 3,5 milijuna eura dobiti iz poslovanja, 28,6 posto više nego lani uz EBITDA od 6,4 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik