Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnika

Bez autora
May 27 2015

Izgradnja fabrike Henkel - ceresit u Bileći završena je prema predviđenom planu. Kako su kazali u ovoj kompaniji radovi su trajali nešto više od godinu dana i sve je teklo predviđenom dinamikom. Radovi na izgradnji fabrike izvedeni su u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim, ali i ekološkim standardima, kažu u Henkelu. Fabrika bi sa radom trebala početi u junu a u Hankelu kažu kako su pripreme za samo otvorenje posljednjih dana intenzivirane. U toku je podešavanje linija i nabavka svih potrebnih sirovina kako bi test proizvodnja počela u što skorijem vremenu, rekli su u Henkelu. U Henkelovoj fabrici u Bileći proizvodit će se suhi cementni proizvodi za lijepljenje pločica i fasada pod dobro poznatim brendom Ceresit, a kad je u pitanju dalji asortiman proizvoda u ovoj kompanii ističu kako će potrebe tržišta uticati na formiranje asortimana proizvoda. Fabrika Henkel Adhezivi BH direktno će zaposliti 30 osoba.

Završena izgradnja Henkelove fabrike u Bileći: Posao za 30 radnikaIzgradnja fabrike Henkel - ceresit u Bileći završena je prema predviđenom planu. Kako su nam kazali u ovoj kompaniji radovi su trajali nešto više od godinu dana i sve je teklo predviđenom dinamikom.

- Radovi na izgradnji fabrike izvedeni su u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim, ali i ekološkim standardima, kažu u Henkelu.

Fabrika bi sa radom trebala početi u junu a u Hankelu kažu kako su pripreme za samo otvorenje posljednjih dana intenzivirane.

- U toku je podešavanje linija i nabavka svih potrebnih sirovina kako bi test proizvodnja počela u što skorijem vremenu, rekli su nam u Henkelu.

U Henkelovoj fabrici u Bileći proizvodit će se suhi cementni proizvodi za lijepljenje pločica i fasada pod dobro poznatim brendom Ceresit, a kad je u pitanju dalji asortiman proizvoda u ovoj kompanii ističu kako će potrebe tržišta uticati na formiranje asortimana proizvoda.

Fabrika Henkel Adhezivi BH direktno će zaposliti 30 osoba.

- Također, sarađujemo sa domaćim firmama u Bosni i Hercegovini, i u tom smislu broj indirektno angažovanih osoba biće sigurno veći, istakli su u Henkelu.

Podsjetimo, gradnja Henkelove fabrike u Bileći počela je na jesen prošle godine, a kako su tada istakli u Henkelu, Bileća je izabrana zbog geografskog položaja, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će biti plasirani proizvodi ove fabrike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik