Kako Kinezi prave milijardere?

Bez autora
May 27 2015

Kina je gotovo svake nedelje u prvom tromešečju ove godine dobijala po jednog milijardera, pre svega zahvaljujući rastu poslova preko interneta. Uzrok brzog rasta broja kineskih milijardera treba tražiti u procvatu interneta uopšte, industrije mobilnog interneta i rastu kapitalnih tržišta u zemlji, izjavio je vodeći partner u PvK Kina, Džejms Čang, navedeno je u izveštaju koji su zajedno objavili švajcarska banka UBS AG i konsultantska kuća Prajsvoterhaus Kupers Kina (PvK Kina).On je dodao da Kina podstiče preduzetništvo i inovacije, što omogućava sve većem broju mladih da stvore bogatstvo, preneo je Kineski međunarodni radio...

Kina je gotovo svake nedelje u prvom tromešečju ove godine dobijala po jednog milijardera, pre svega zahvaljujući rastu poslova preko interneta.

Uzrok brzog rasta broja kineskih milijardera treba tražiti u procvatu interneta uopšte, industrije mobilnog interneta i rastu kapitalnih tržišta u zemlji, izjavio je vodeći partner u PvK Kina, Džejms Čang, navedeno je u izveštaju koji su zajedno objavili švajcarska banka UBS AG i konsultantska kuća Prajsvoterhaus Kupers Kina (PvK Kina).

On je dodao da Kina podstiče preduzetništvo i inovacije, što omogućava sve većem broju mladih da stvore bogatstvo, preneo je Kineski međunarodni radio.

Novi milijarderi dolaze iz novorastućih industrija koje kombinuju mobilni internet, velike baze podataka i nove tehnologije sa tradicionalnim sektorima kao što su farmaceutski, automobilski i finansijski, rekao je Čang.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik