Grci opet "kampuju" ispred banaka

Bez autora
May 27 2015

Gužve na šalterima grčkih banaka prošle nedelje su se intenzivirale jer su Grci masovno podizali novac sa računa uplašeni zbog povećanog rizika od bankrota. Protekla nedelja je bila daleko najteža kada je prosečna vrednost sredstava koji su građani dnevno podizali između 200 i 300 miliona evra, izjavio je neimenovani predstavnik jedne grčke banke.Odliv kapitala sa bankovnih računa grčkih građana se u aprilu povećao da bi dostigao pet milijardi evra. U martu je on iznosio 1,91 milijardu evra, prenosi Rojters...

Gužve na šalterima grčkih banaka prošle nedelje su se intenzivirale jer su Grci masovno podizali novac sa računa uplašeni zbog povećanog rizika od bankrota.

"Protekla nedelja je bila daleko najteža kada je prosečna vrednost sredstava koji su građani dnevno podizali između 200 i 300 miliona evra," izjavio je neimenovani predstavnik jedne grčke banke.

Odliv kapitala sa bankovnih računa grčkih građana se u aprilu povećao da bi dostigao pet milijardi evra. U martu je on iznosio 1,91 milijardu evra, prenosi Rojters.

Gužve pred grčkim bankama podsećaju na slične situacije tokom 2010. i 2012. kada je grčka takođe bila u krizi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik