AB Soft učesnik konferencije Datum 2015

Bez autora
May 28 2015

U utorak 19. maja u hotelu „Crowne Plaza“ kompanija Mineco organizovala je tradicionalnu konferenciju DATUM 2015. Konferencija je bila je namenjena IT rukovodiocima, direktorima i rukovodiocima prodaje, finansija i računovodstva a prisustvovalo oko 500 IT i poslovnih profesionalaca. U okviru dela “Poslovna softverska rešenja u Srbiji” AB Soft je imao dve prezentacije. Prvu prezentaciju je držala Ana Brkić, direktor razvoja AB Softa sa temom: Cena ERP projekta. Ne trošite novac uludo. Šta treba da znate da biste unapred planirali ukupne troškove implementacije informacionog sistema u svom preduzeću? Koji Vas troškovi očekuju nakon završene implementacije, može li se na njih uticati i u kojoj meri? Informacioni sistem je krvotok jedne kompanije. Odluka menadžmenta da uvede novi ili promeni postojeći informacioni sistem postavlja pred celu organizacionu strukturu ozbiljne zadatke...

U utorak 19. maja u  hotelu „Crowne Plaza“ kompanija Mineco organizovala je tradicionalnu konferenciju DATUM 2015.  Konferencija je bila je namenjena IT rukovodiocima, direktorima i rukovodiocima prodaje, finansija i računovodstva a prisustvovalo oko 500 IT i poslovnih profesionalaca.

U okviru dela “Poslovna softverska rešenja u Srbiji” AB Soft je imao dve prezentacije. Prvu prezentaciju je držala Ana Brkić, direktor razvoja AB Softa sa temom:  Cena ERP projekta. Ne trošite novac uludo

„Šta treba da znate da biste unapred  planirali ukupne troškove implementacije  informacionog sistema u svom preduzeću? Koji Vas troškovi očekuju nakon završene implementacije, može li se na njih uticati i u kojoj meri?

Informacioni sistem je krvotok jedne kompanije. Odluka menadžmenta da uvede novi ili promeni postojeći informacioni sistem postavlja pred celu organizacionu strukturu ozbiljne zadatke. Troškovi koji se tom prilikom neminovno javljaju su veoma važna stavka koja zahteva posebnu analizu. Koji su to osnovni troškovi, kako se oni mogu nevoljno proširiti, do kojih problema može dovesti redukcija troškova u nekim fazama? Pored finanijskih troškva, koji su to  skriveni troškovi koji nisu vidljivi na prvi pogled, a na koje takođe morate računati u toku implementacije?

ERP je živi sistem koji se stalno razvija. Koje troškove nosi sa sobom održavanje ERPa i zašto su oni neophodni. Da li i kako investirati – kako na to gleda i koje savete će vam dati proizvođač ERPa.

I kompanija je sistem koji se menja i razvija. Kako promena razvojnog cikulsa kompanije utiče na troškove održavanja ERPa i kako u početku koncipirati implementaciju ERPa tako da ovi troškovi budu što manji. Gde se može uštedeti, a gde to nije preporučljivo.

Na kraju, najskuplje implementacije su one koje nisu uspele. Kako da ih na vreme prepoznate i izbegnete.

Tokom 25 godina rada AB Soft implementirali smo svoje softversko rešenje u velikom broju preduzeća različitih veličina, organizacija i delatnosti. Podelićemo sa Vama naša iskustva“.

U drugom delu AB Soft je prikazao primer uspešne implementacije AB Soft softverskog rešenja za evidenciju proizvodnje drvnih sortimenata korišćenjem terenskih računara.

Dosadašnji način rada JP Srbjašume pre uvođenja mobilne aplikacije AB Softa podrazumevao je evidenciju proizvodnje drvnih sortimenata korišćenjem odgovarajućih obrazaca u kojima su ručno upisivani podaci o poslovnim aktivnostima za određenu fazu rada. S obzirom na veliki obim proizvodnje različitih artikala, ovi podaci su se unosili sumarno. Ovakav način evidencije ne može da obezbedi potrebnu analitiku podataka i automatizam prenosa podataka u fazama rada na terenu, počev od dinamike izrade dokumentacije do operacija koje se obavljaju  na kamionskom putu prilikom prijema privlačenja ili otpreme. Tako se došlo na ideju da se uvede nov način evidencije, a AB soft je za tu potrebu izradio odgovarajući softver, kao deo jedinstvenog ERP-a JP „Srbijašume“. Prezentaciju je držao Dejan Mitrović, zamenik izvršnog direktora Sektora za korišćenja šuma u JP Srbijašume i Dimitrije Mišić, system integrator  u AB Soft-u.

U trećem delu konferencije Datum 2015, Branko Miljković, implementator u AB Soft bio je učesnik okruglog stola- panel diskusije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik