Fond za razvoj odobrio dodatne kredite privrednicima

Bez autora
May 28 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj na poslednjoj sednici odobrio još 33 kredita privrednicima, u vrednosti od 761.379.843 dinara. U saopštenju se precizira da su krediti odobreni po osnovu Programa za preduzetnike i pravna lica za 2015. godinu, a mogu se koristiti za investicije, nabavku opreme i sirovina.Pored toga, odobrena su i tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima. Upravni odbor je, takođe, odobrio i osam reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita...

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj na poslednjoj sednici odobrio još 33 kredita privrednicima, u vrednosti od 761.379.843 dinara.

U saopštenju se precizira da su krediti odobreni po osnovu Programa za preduzetnike i pravna lica za 2015. godinu, a mogu se koristiti za investicije, nabavku opreme i sirovina.

Pored toga, odobrena su i tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima.

Upravni odbor je, takođe, odobrio i osam reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

U cilju nastavka podrške privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede nakon zastoja koji je nastao početkom te godine.

Od početka godine, Fond je odobrio 152 kredita u ukupnom iznosu od 3.698.793.582 dinara.

Ova sredstva namenjena su domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu upotrebljavati za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se okušaju u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj odobravaju se po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate, navodi se u saopštenju, uz napomenu da je konkurs otvoren tokom čitave godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik