Forbsova lista najboljih: Tri Hrvata, pa Mišković

Bez autora
May 28 2015

Na listi najboljih preduzetnika u regionu časopisa "Forbs", prva tri mesta drže Hrvati Ivica Todorić (Agrokor), Branko Roglić (Orbiko) i Emil Tedeski (Atlantik grupa). Četvrti srpski biznismen Miroslav Mišković. Mišković se vratio na vrh lestvice u Srbiji sa 463,7 miliona evra prihoda Delta holdinga, dok je prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo 20 odsto. Iza Miškovića, drugo mesto u Srbiji dele Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici novosadskog Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona evra. Na vrhu liste najvećih preduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona evra...

Na listi najboljih preduzetnika u regionu časopisa "Forbs", prva tri mesta drže Hrvati Ivica Todorić (Agrokor), Branko Roglić (Orbiko) i Emil Tedeski (Atlantik grupa). Četvrti srpski biznismen Miroslav Mišković.

Mišković se vratio na vrh lestvice u Srbiji sa 463,7 miliona evra prihoda Delta holdinga, dok je prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo 20 odsto, preneo je "Jutarnji list".

Iza Miškovića, drugo mesto u Srbiji dele Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici novosadskog Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona evra, preneo je zagrebački list.

Na vrhu liste najvećih preduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona evra.

Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna (Top Shop, Kosmodisk...) koja je lane imala 390,7 miliona evra prihoda.

U Bosni i Hercegovini najveći je Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona evra. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona evra.

Na prvom mestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrednost njegovih udela je 26,4 miliona evra. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona evra vrednim deonicama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik