Novi Zakon o bezbednosti hrane do kraja godine

Bez autora
May 28 2015

U toku je finalizacija novog Zakona o bezbednosti hrane, koji bi najkasnije do kraja godine trebalo da se nadje u skupštini, najavio je danas državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović. On je istakao da Srbija ima odličan sistem bezbednosti hrane i monitoringa, a izmene se donose u cilju daljeg usklađivanja sa regulativom Evropske unije. Još tokom skrininga Evropska komisija je iznela vrlo visoko mišljenje o bezbednosti hrane u Srbiji, naš monitoring je kompletan, bitno je da se usklađujemo sa zakonodavstvom EU - kazao je Golubović novinarima u Privrednoj komori Srbije. Biće izmenjeno i pet zakona iz oblasti veterine i zaštite bilja da bi ovaj zakon bio implementiran u celosti, napomenuo je Golubović...

U toku je finalizacija novog Zakona o bezbednosti hrane, koji bi najkasnije do kraja godine trebalo da se nadje u skupštini, najavio je danas državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović.

On je istakao da Srbija ima odličan sistem bezbednosti hrane i monitoringa, a izmene se donose u cilju daljeg usklađivanja sa regulativom Evropske unije.

- Još tokom skrininga Evropska komisija je iznela vrlo visoko mišljenje o bezbednosti hrane u Srbiji, naš monitoring je kompletan, bitno je da se usklađujemo sa zakonodavstvom EU - kazao je Golubović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Biće izmenjeno i pet zakona iz oblasti veterine i zaštite bilja da bi ovaj zakon bio implementiran u celosti, napomenuo je Golubović.

On je ponovio da će se promene odnositi samo na odredbe koje do sada nisu bile usklađene u celosti sa zakonodavstvom EU, i da će to doneti dodatno unapredjenje sektora monitoringa bezbednosti hrane u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik