Imlek i prozivođači za prevazilaženje problema otkupa mleka

Bez autora
May 29 2015

Kompanija "Imlek" pružiće proizvođačima mleka informaciju o mestima na kojima svaki proizvođač može da proveri kvalitet i ispravnost mleka koje je proizveo, a čije rezultate ta kompanija priznaje, kako bi se zaštitili proizvođači čije mleko zadovoljava potrebni kvalitet, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika "Imleka" i proizvođača. U saopštenju Ministarstva poljoprivrede navodi se da je na sastanku zaključeno da je do prekida otkupa na pojedinim otkupnim mestima došlo jer mleko pojedinih proizvođača ne ispunjava uslove zahteva prerađivača. Sastanak predstavnika Saveza agrarnih udruženja Vojvodine i "Imleka", danas je iniciralo Ministarstvo poljoprivrede da bi, kako se dodaje, pomoglo u prevazilaženju problema koji su se pojavili u procesu otkupa...

Kompanija "Imlek" pružiće proizvođačima mleka informaciju o mestima na kojima svaki proizvođač može da proveri kvalitet i ispravnost mleka koje je proizveo, a čije rezultate ta kompanija priznaje, kako bi se zaštitili proizvođači čije mleko zadovoljava potrebni kvalitet, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika "Imleka" i proizvođača.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede navodi se da je na sastanku zaključeno da je do prekida otkupa na pojedinim otkupnim mestima došlo jer mleko pojedinih proizvođača ne ispunjava uslove zahteva prerađivača.

Sastanak predstavnika Saveza agrarnih udruženja Vojvodine i "Imleka", danas je iniciralo Ministarstvo poljoprivrede da bi, kako se dodaje, pomoglo u prevazilaženju problema koji su se pojavili u procesu otkupa.

"Ministarstvo će, u skladu sa nadležnostima, nastaviti da posreduje između učesnika u lancu poljoprivredne proizvodnje, kako bi se sve nesuglasice i potencijalni problemi blagovremeno rešavali i tako izbegli poremećaji na tržištu", stoji u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik