Slovenski BDP u prvom kvartalu skočio 2,9 posto

Bez autora
May 31 2015

Slovenski BDP u prvom kvartalu skočio 2,9 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci tamošnjeg statističkog ureda. Na kvartalnoj razini, bio je 0,8 posto viši u odnosu na posljednji kvartal prošle godine. Gospodarski rast dobio je najviše poticaja od prerađivačke djelatnosti i turizma. Nastavljen je rast izvoza i uvoza, pa je i inozmena potrsžnja nadtavila utjecati na rast. Povećana je i domaća potrošnja. Prerađivačka djelatnost bilježi rast dodane vrijednosti od čak 7,1 posto. Jednako kao i u prethodna dva kvartala, najviše su rasle automobilska industrija i uz nju vezane djelatnosti.

Slovenski BDP u prvom kvartalu skočio 2,9 postoSlovenski BDP u prvom kvartalu skočio 2,9 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci tamošnjeg statističkog ureda.
Na kvartalnoj razini, bio je 0,8 posto viši u odnosu na posljednji kvartal prošle godine.

Gospodarski rast dobio je najviše poticaja od prerađivačke djelatnosti i turizma. Nastavljen je rast izvoza i uvoza, pa je i inozmena potrsžnja nadtavila utjecati na rast. Povećana je i domaća potrošnja.

Prerađivačka djelatnost  bilježi rast dodane vrijednosti od čak 7,1 posto. Jednako kao i u prethodna dva kvartala, najviše su rasle automobilska industrija i uz nju vezane djelatnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik