Ekonomski samit Republike Srbije 8. i 9. juna u Beogradu

Bez autora
Jun 08 2015

U Beogradu će se 8. i 9. juna održati "Ekonomski samit Republike Srbije", na kome će glavna tema razgovora biti "Podsticaj privrede", sa akcentom na oporavku i rastu srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije, do perspektive poslovanja u svakom sektoru domaće ekonomije, saopštili su danas organizatori.Ovogodišnji Ekonomski samit Republike Srbije, organizuje se u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, a skup se, inače, održava svake godine od 2001. Samit predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i EU...

U Beogradu će se 8. i 9. juna održati "Ekonomski samit Republike Srbije", na kome će glavna tema razgovora biti "Podsticaj privrede", sa akcentom na oporavku i rastu srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije, do perspektive poslovanja u svakom sektoru domaće ekonomije, saopštili su danas organizatori.

Ovogodišnji Ekonomski samit Republike Srbije, organizuje se u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, a skup se, inače, održava svake godine od 2001.

Samit predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i EU.

Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine koji na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora.

Među potvrđenim govornicima na konferenciji, kako je najavljeno, su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar finansija Dušan Vujović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković, član Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, šef pregovaračkog tima za pristup Republike Srbije u EU Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner.

Među učesnicima biće i predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ambasador Republike Grčke u Srbiji Konstantin Ekonomides i ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik