Novi zakon očistit će tržište od nepoštenih poduzetnika

Bez autora
Jun 01 2015

Prema podacima Fine, na tržištu ima oko 18 do 19 tisuća tvrtki koje su u blokadi dulje od 120 dana, zapošljavaju 8900 radnika te tako krše sve propise i načela tržišnog poslovanja, pa će nakon 1. srpnja, kada na snagu stupa novi stečajni zakon, automatizmom ući u stečaj, rekla je Anđa Redžić (na slici) iz Ministarstva financija na skupu "Kako izbjeći mogućnost stečaja" u organizaciji PwC-a. Oko 16.000 tvrtki nema imovine ni zaposlene. Iako neki gospodarstvenici tumače da će automatski stečaj biti nagrada za poduzetnika, ja bih rekao da je to kazna, rekao je odvjetnik Mićo Ljubenko dodavši kako su pošteni gospodarstvenici umorni od onih nepoštenih, a da će se novim zakonom tržište očistiti. Novi stečajni zakon trebao bi riješiti sve negativnosti koje je imao bivši stečajni zakon i onaj o predstečajnoj nagodbi koji su na početku svi pozdravili, a dvije godine poslije ocijenili ga lošim.

Novi zakon očistit će tržište od nepoštenih poduzetnika– Prema podacima Fine, na tržištu ima oko 18 do 19 tisuća tvrtki koje su u blokadi dulje od 120 dana, zapošljavaju 8900 radnika te tako krše sve propise i načela tržišnog poslovanja, pa će nakon 1. srpnja, kada na snagu stupa novi stečajni zakon, automatizmom ući u stečaj – rekla je Anđa Redžić (na slici) iz Ministarstva financija na skupu "Kako izbjeći mogućnost stečaja" u organizaciji PwC-a.

Oko 16.000 tvrtki nema imovine ni zaposlene.

– Iako neki gospodarstvenici tumače da će automatski stečaj biti nagrada za poduzetnika, ja bih rekao da je to kazna – rekao je odvjetnik Mićo Ljubenko dodavši kako su pošteni gospodarstvenici umorni od onih nepoštenih, a da će se novim zakonom tržište očistiti. Novi stečajni zakon trebao bi riješiti sve negativnosti koje je imao bivši stečajni zakon i onaj o predstečajnoj nagodbi koji su na početku svi pozdravili, a dvije godine poslije ocijenili ga lošim.

I stečajevi dugo traju, među ostalim zato što se nisu mogle prodati nekretnine tvrtke u stečaju, ali novim zakonom prodavat će se u četiri kruga, čija će se cijena postupno smanjivati, a u zadnjem krugu prodavat se po kunu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik