H.Novi: Turista više 11 odsto

Bez autora
Jun 02 2015

Popunjenost u hercegnovskim hotelima je bolja 23 odsto nego u isto vrjeme prošle godine, a u gradu je 4.462 prijavljenih gostiju, što je 11 odsto više nego početkom juna 2014. godine, saopštili su iz Turističke organizacije. Stranih turista je 3.557 i većinom su smješteni u domaćinstvima, njih 1.804, dok je domaćih gostiju 1.085, od čega 553 boravi u hotelima. Lijepo vrijeme sa skoro ljetnjim temperaturama i prilično toplim morem od 22 stepena, u trenutku kad su cijene predsezonske, vjerovatno se odrazilo na veći broj turista. Svakako da dobroj posjeti gostiju doprinose i brojne đačke ekskurzije iz okruženja, poput osnovaca iz Bijeljine koji su prvi sunčani dan juna iskoristili za fotografisanje na novskim skalinima, podno gradske tore.

H.Novi: Turista više 11 odstoPopunjenost u hercegnovskim hotelima je bolja 23 odsto nego u isto vrjeme prošle godine, a u gradu je 4.462 prijavljenih gostiju, što je 11 odsto više nego početkom juna 2014. godine, saopštili su iz Turističke organizacije.

Stranih turista je 3.557 i većinom su smješteni u domaćinstvima, njih 1.804, dok je domaćih gostiju 1.085, od čega 553 boravi u hotelima.

Lijepo vrijeme sa skoro ljetnjim temperaturama i prilično toplim morem od 22 stepena, u trenutku kad su cijene predsezonske, vjerovatno se odrazilo na veći broj turista.

Svakako da dobroj posjeti gostiju doprinose i brojne đačke ekskurzije iz okruženja, poput osnovaca iz Bijeljine koji su prvi sunčani dan juna iskoristili za fotografisanje na novskim skalinima, podno gradske tore.

Proteklog vikenda sve je vrvilo u Novom i od mladih karatista, jer je na Balkanskom šampionatu učestvovalo 11 zemalja sa 755 takmičara.

Već sljedećeg vikenda Herceg Novi će biti u znaku karnevala pa se očekuje dolazak 45 grupa sa oko 1.200 učesnika iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije i iz Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik