Neophodno privredno udruživanje zemalja regiona

Bez autora
Jun 02 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas u Portorožu da čitav region treba da se udruži i sarađuje kako bi bio konkurentniji na svetskom tržištu, jer bez uključivanja u globalnu privredu nema budućnosti. Udovički, koja učestvuje na četvrtom godišnjem „Samitu 100“ biznis lidera jugoistočne Evrope, istakla je da je izuzetno važno da države regiona podrže taj proces.Ukoliko želimo da budemo konkurentni i jači, svaka od naših zemalja mora da izađe iz svoje ljušture, a ceo region da se udruži i sarađuje, poručila je ona i ocenila da će biti potrebno uložiti napor kako bismo postali dovoljno vidljivi i ubedljivi...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas u Portorožu da čitav region treba da se udruži i sarađuje kako bi bio konkurentniji na svetskom tržištu, jer bez uključivanja u globalnu privredu nema budućnosti.

Udovički, koja učestvuje na četvrtom godišnjem „Samitu 100“ biznis lidera jugoistočne Evrope, istakla je da je izuzetno važno da države regiona podrže taj proces.

Ukoliko želimo da budemo konkurentni i jači, svaka od naših zemalja mora da izađe iz svoje ljušture, a ceo region da se udruži i sarađuje, poručila je ona i ocenila da će biti potrebno uložiti napor kako bismo postali dovoljno vidljivi i ubedljivi.

Prema njenim rečima, država ne može da kaže privredi gde se nalaze glavne poslovne prilike i u kom pravcu mogu da se stvaraju najbolji projekti.

Država mora da razgovara i da sluša, ukazala je Udovički i naglasila da je Srbija napravila značajan iskorak na tom planu, s obzirom na to da je poboljšala saradnju sa Privrednom komorom i drugim poslovnim asocijacijama.

Ona je, govoreći o ovom poslovnom samitu u Sloveniji, rekla da je dobro što su tom skupu ove godine prisustvovali predsednici i ministri gotovo svih zemalja regiona.

Veoma je značajno što su i privrednici veoma zainteresovani jer od njih i njihovih preduzeća zavisi da li će privreda zemalja u regionu i u pojedinačnim državama moći da bude prepoznata u svetu i da li će moći da se plasira na globalna tržišta, zaključila je Udovički.

"Samit 100“ biznis lidera jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja stotinu najeminentnijih gostiju iz jugoistočne Evrope, sa ciljem da ih uključi u dijalog kako bi se unapredilo poslovanje i kvalitet života u regionu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik