Fabrika vagona: Izvršitelji stigli prvi dan

Dan pošto se Fabrika vagona nije našla na spisku koji će 44 preduzeća u restrukturiranju i narednih pet meseci štititi od prinudne naplate poverilaca, jutros su na kapiju tog preduzeća, u pratnji policije, stigli privatni izvršitelji, koje je dočekalo stotinak radnika. Radnike Fabrike vagona, koji se već dve godine nalaze u štrajku zbog toga što im je poslednja isplaćena zarada bila za avgust 2012. godine, okupila je, kako navode, želja da Fabriku vagona zaštite od poverilaca. Prema rečima direktora fabrike Zorana Minovića, njega je Agencija za privatizaciju u svom dopisu obavezala da preduzme sve mere kako bi zaštitio imovinu subjekta privatizacije...

Dan pošto se Fabrika vagona nije našla na spisku koji će 44 preduzeća u restrukturiranju i narednih pet meseci štititi od prinudne naplate poverilaca, jutros su na kapiju tog preduzeća, u pratnji policije, stigli privatni izvršitelji, koje je dočekalo stotinak radnika.

Radnike Fabrike vagona, koji se već dve godine nalaze u štrajku zbog toga što im je poslednja isplaćena zarada bila za avgust 2012. godine, okupila je, kako navode, želja da Fabriku vagona zaštite od poverilaca.

Prema rečima direktora fabrike Zorana Minovića, njega je Agencija za privatizaciju u svom dopisu obavezala da preduzme sve mere kako bi zaštitio imovinu subjekta privatizacije.

Jedna od tih mera je pokretanje privremenog stečajnog postupka i takav zahtev je već podnet, sa zahtevom da se donesu privremene mere u preduzeću, a odgovor Privrednog suda treba da stigne tokom dana.

Predstečajni postupak će Fabriku vagona štititi od poverilaca narednih mesec dana i tokom tog perioda biće zaustavljeni svi procesi prinudne naplate.

Privatni izvršitelji danas su imali asistenciju policije, čijim pripadnicima je Minović predao svu dokumentaciju kojom je želeo da pokaže da će Fabrika vagona tokom juna biti zaštićena od prinudne naplate, a u međuvremenu se, kako navode, spontano okupila i grupa od stotinak radnika koji nisu dozvolili policiji da uđe na fabrički posed.

Prema rečima Minovića, rukovodstvo Fabrike vagona odradilo je sve tražene radnje, a na potezu je država koja od poverilaca treba da ih zaštiti u narednih mesec dana, tokom kojih će biti urađen Unapred predviđeni projekat reorganizacije firme, koji će preduzeće štititi i pola godine nakon privremenog stečaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik