Skup osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona i svijeta (SorS)

Bez autora
Jun 10 2015

Najveći skup osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona i svijeta (SorS) bit će održan od 10. do 12. juna u Sarajevu.Vodeći predstavnici industrije osiguranja iz regiona i svijeta okupit će se tada na tradicionalnom, 26. skupu, a jedna od glavnih tema ovogodišnjeg bit će pravci razvoja i implikacije katastrofalnih šteta od poplava na imovinska osiguranja u regionu.

Skup osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona i svijeta (SorS)Najveći skup osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona i svijeta (SorS) bit će održan od 10. do 12. juna u Sarajevu.

- Vodeći predstavnici industrije osiguranja iz regiona i svijeta okupit će se tada na tradicionalnom, 26. skupu, a jedna od glavnih tema ovogodišnjeg bit će pravci razvoja i implikacije katastrofalnih šteta od poplava na imovinska osiguranja u regionu.

Bit će prezentirano i stanje na tržištima osiguranja u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji - navedeno je u saopćenju.

Osim pitanja imovinskih osiguranja i komparacije sektora u zemljama bivše Jugoslavije, glavne teme će biti Uticaj vlasničke strukture na sistem  upravljanja i efikasnost društava za osiguranje, zatim Osiguravajuća društva u ulozi institucionalnih investitora, kao i Tendencije i pravci razvoja dobrovoljnog penzijskog i životnog osiguranja.

Na ovogodišnjem SorS-u očekuje se više od 150 predstavnika osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regiona te vodećih ljudi društava iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Danske, Austrije, Češke, Poljske, Italije, Švicarske, Turske, Kipra te drugih zemalja.

Očekuje se također prisustvo predstavnika vlasti BiH, institucija koje nadziru rad društava za osiguranje te udruženja regionalnih osiguravajućih društava.

Prvi susret osiguravača i reosiguravača je održan 1980. godine u Splitu, a iduće godine u Sarajevu, gdje je SorS održavan sve do 1990.

Nakon rata je SorS obnovljen 2000. godine, a 2006. osnovano Udruženje društava za osiguranje SorS sa sjedištem u Sarajevu.

Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj ovogodišnjeg skupa u Sarajevu je tvrtka Tectus d.o.o., odnosno časopis „Svijet osiguranja“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik