Brandolucija u Sarajevu

Bez autora
Jun 12 2015

Kako funkcionišu veliki brandovi? Šta je presudno u komunikaciji sa potrošačima? Kako kreirati sadržaje koji pokreću emocije? Da li je nastupila digitalna era komuniciranja?Odgovore na ova i mnoga druga pitanja iz oblasti brandiranja, marketinga, medija i komuniciranja ponudiće vodeći regionalni i svjetski eksperti kroz bogat cjelodnevni program Branding konferencije, koja će 12.6. otvoriti vrata Vijećnice za sve eksperte i zaljubljenike u marketing i brandiranje.

Brandolucija u SarajevuKako funkcionišu veliki brandovi? Šta je presudno u komunikaciji sa potrošačima? Kako kreirati sadržaje koji pokreću emocije? Da li je nastupila digitalna era komuniciranja? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja iz oblasti brandiranja, marketinga, medija i komuniciranja ponudiće vodeći regionalni i svjetski eksperti kroz bogat cjelodnevni program Branding konferencije, koja će 12.6. otvoriti vrata Vijećnice za sve eksperte i zaljubljenike u marketing i brandiranje.

Moć brandova i brandinga se nastavlja i raste vremenom, stoga je važno da razumijemo kako njima upravljati te kako ih razvijati. Kako brandovi funkcionišu, kako se stvaraju i održavaju, zašto su neki uspješni a drugi nisu i kako oni utiču na kompanije te predstavljaju izvor konkurentske prednosti i najvažniji know-how današnjice saznat ćete kroz predavanje Denise Lee Yohn, autorice bestsellera "What Great Brands Do?" i zvijezde Brandolucije.

Marijana Prpić, Head of Branding u Google Adriatic Region, predstavit će brand strategiju kroz digitalne naočale. Doba masovnog komuniciranja ideja je prošlo, oglašivačko tržište je zasićeno brojnim brandovima, a svaki potrošač postaje individualni target marketinških kampanja. Kako ćete se Vi istaći u toj masi? 

Uz predavanje gospođe Prpić saznaćete kako internet mijenja oblikovanje strategije i interakciju sa brandom, kako se filtriraju informacije, te koje su promjene u kreativnom procesu rezultat ovog novog trenda.

Ne samo da integracija interneta i digitalnih sadržaja utiče na percepciju branda, već i emocije. Koncept koji se sve češće spominje kao manipulativno sredstvo kojim se inducira reakcija posmatrača, u sinergiji sa kreativnosti i brandom će biti tema predavanja Slavena Fischera, koji će nam prenijeti najzanimljivije detalje iz svog dugogodišnjeg iskustva u BBDO agenciji.

Kreiranje sadržaja koji na emotivan način povezuje vaš brand sa potrošačima, drugim riječima: ne pričaj mi samo svoju priču, već priču koja je relevantna za mene. Da li je ovo samo trend ili će sva komunikacija u budućnosti biti koncipirana upravo na ovaj način? Šta kaže prodaja, da li je to samo bacanje novca ili zaista ključni dio komunikacije budućnosti? Informacije su dostupne svuda i svakome. Kako je u Makedoniju iz Cannes-a stigao Kanski Titanium Lav, a Violeta postala Ljubičanstvena, gdje su se sreli Sergej Trifunović i Leo Messi, samo je dio zanimljivog regionalnog panela.

Udahnite punim plućima i saznajte kako kreativnost otvara put kad je riječ o poboljšanju interaktivne komunikacije i angažmanu potrošača. Više puta je dokazano da kvalitetan i kreativan pristup daje i prodajne rezultate. Upravo zato kreativnost posmatramo kao svojevrsni kisik vašeg branda. Aljoša Bagola, Partner and Executive Creative Director, Pristop Slovenija će predstaviti projekte i način razmišljanja koji agenciju Pristop već treću godinu zaredom stavljaju na prvo mjesto na slovenskom festivalu oglašavanja, te na treće mjesto kao jednu od najboljih neovisnih agencija na svijetu po međunarodnom indexu Effie.

Program ovogodišnje Branding konferencije zaključiti će regionalni panel na temu "PR STAR - UTICAJ POZITIVNE PRIČE NA VAŠ BRAND". Koji je ključ izgradnje uspješnog branda u regionu koji je tradicionalno stalno u krizi? Šta potrošačima ne možemo "prodati” pod reklamom a možemo kroz dobro osmišljen PR? Jedinstvene i iskrene PR priče inspirišu i potiču stvaranje pozitivne percepcije od strane potrošača koji potom pomažu u širenju uspješne priče o brandu. Iskustvo sagledano iz ugla pošiljalaca poruke, kreatora poruka i medija koji iste prenose široj javnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik