Struja od 1. avgusta skuplja 12 odsto

Bez autora
Jun 11 2015

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić saopštio je danas da će struja u Srbiji poskupeti od 1. avgusta, i najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto. Antić je konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je taj iznos poskupljenja usaglašen sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), i istakao da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova mesečno.Cena električne energije u Srbiji ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinija nego u Crnoj Gori, dvostruko jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego u BiH, ukazao je ministar...

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić saopštio je danas da će struja u Srbiji poskupeti od 1. avgusta, i najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto.

Antić je konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je taj iznos poskupljenja usaglašen sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), i istakao da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova mesečno.

Cena električne energije u Srbiji ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinija nego u Crnoj Gori, dvostruko jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego u BiH, ukazao je ministar.

On je ocenio da nikad nije dobar momenat za poskupljenje struje, ali da je povećanje cene nužno da bi se obezbedio stabilan elektroenergetski sistem, nova ulaganja u energetski sistem zemlje i otvaranje novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik