Holandija zainteresovana za ulaganje u CG

Bez autora
Jun 18 2015

Holandija je zainteresovana za prirodne resurse i vidi potencijale za ulaganje u Crnu Goru, saopštio je savjetnik za ekonomiju i trgovinu u holandskoj Ambasadi u Beogradu, Duško Krsmanović. Prema njegovim riječima, Holanđani vide potencijal za ulaganje u tehnologije za odbranu od poplava, zatim u tehnologije energetike, prečišćavanja otpadnih voda i preradu biomase. Trenutno u Crnoj Gori posluje nekoliko holandskih kompanija i mogu da vam kažem da u segmentima u kojim trenutno radimo postoji uspjeh“, kazao je Krsmanović na investiciono-promotivnom skupu koji je organizovala Ambasada Holandije u saradnji sa Agencijom Crne Gore za promociju investicija (MIPA). Prezentirajući brošuru pod nazivom Doing Business and investing in Montenegro, Krsmanović je kazao da je jedan od razloga zašto je brošura napravljena približavanje crnogorskog tržista holandskom.

Holandija zainteresovana za ulaganje u CGHolandija je zainteresovana za prirodne resurse i vidi potencijale za ulaganje u Crnu Goru, saopštio je savjetnik za ekonomiju i trgovinu u holandskoj Ambasadi u Beogradu, Duško Krsmanović. Prema njegovim riječima, Holanđani vide potencijal za ulaganje u tehnologije za odbranu od poplava, zatim u tehnologije energetike, prečišćavanja otpadnih voda i preradu biomase.

Trenutno u Crnoj Gori posluje nekoliko holandskih kompanija i mogu da vam kažem da u segmentima u kojim trenutno radimo postoji uspjeh“, kazao je Krsmanović na investiciono-promotivnom skupu koji je organizovala Ambasada Holandije u saradnji sa Agencijom Crne Gore za promociju investicija (MIPA).

Prezentirajući brošuru pod nazivom Doing Business and investing in Montenegro, Krsmanović je kazao da je jedan od razloga zašto je brošura napravljena približavanje crnogorskog tržista holandskom.

„Holanđani mogu da budu zainteresovani za prirodne resure. Ljudi govore jezik, spremni su da putuju i ne postoji velika kulturna razlika“, ocijenio je Krsmanović.

Krsmanović smatra da u segmentima u kojim trenutno rade postoji uspjeh.

“U Bijeloj postoji Centar za obuku ronilaca koji obučava ljude iz čitavog svijeta, to je jedan od najsavremenijih centara. Imamo najave za dolazak nekoliko kompanija na crnogorsko tržište”, kazao je Krsmanović.

Prema njegovim riječima, sve zavisi od spremnosti Crne Gore da otvori tržište.

Direktor MIPA-e, Miloš Jovanović, ocijenio je da je današnji skup rezultat dobre saradnje MIPA-e i Ambasade Holandije koji je napravljen u cilju dodatne promocije Crne Gore kao investicione destinacije.

“Urađena je nova brošura u saradnji dvije institucije, dodatno uz tri publikacije koje već postoje i ona sadrži 11 razloga zašto investirati u Crnu Goru, 111 često postavljanih pitanja”, kazao je Jovanović.

On je dodao da ono što se generalno prezentira i o čemu se informiše u publikacijama su turizam, poljoprivreda, obnovljivi izvori energije.

“Sve navedeno nudimo potencijalnim holandskim partnerima koji dođu u Crnu Goru, jer najviše potencijala imamo u tim oblastima”, naveo je Jovanović.

Prema njegovim riječima, svaki potencijalni investitor je ozbiljan investitor.

“Trudimo se da izađemo u susret što više možemo, da na kreativne načine privučemo strane investicije u Crnu Goru, bilo da su to investicioni skupovi ili biznis forumi, ili direktni kontakti sa investitorima, ili bilo koji drugi vid privlačenja investicija i da na taj način nađemo kredibilne partnere u realizaciji projekata”, zaključio je Jovanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik