Jaz najbolja plaža u Evropi!

Bez autora
Jun 18 2015

Vodeci svjetski turistički vodič "Lonely Planet" nakon posjete prošlogodišnjem "Sea Dance" festivalu, uvrstio je Jaz na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajuci Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije. "Lonely Planet" je prošle godine najavio `Sea Dance` kao drugi najbolji festival Evrope. Nakon posjete Crnoj Gori i festivalu, nijesu krili oduševljenje plažom Jaz i to je rezultiralo ovim izuzetnim priznanjem, rekao je direktor EXIT festivala Dušan Kovačević, uz napomenu da je frontmen benda "Jamiroquai" nedavno kazao da je crnogorska obala ljepša i od Majorke i Ibice, što je još jedan dokaz da "Sea Dance" privlači pažnju javnosti na Crnu Goru.

Jaz najbolja plaža u Evropi!Vodeci svjetski turistički vodič "Lonely Planet" nakon posjete prošlogodišnjem "Sea Dance" festivalu, uvrstio je Jaz na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajuci Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije.

"`Lonely Planet` je prošle godine najavio `Sea Dance` kao drugi najbolji festival Evrope. Nakon posjete Crnoj Gori i festivalu, nijesu krili oduševljenje plažom Jaz i to je rezultiralo ovim izuzetnim priznanjem", rekao je direktor EXIT festivala Dušan Kovačević, uz napomenu da je frontmen benda "Jamiroquai" nedavno kazao da je crnogorska obala ljepša i od Majorke i Ibice, što je još jedan dokaz da "Sea Dance" privlači pažnju javnosti na Crnu Goru.

"Lonely Planet", koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora najboljih destinacija za putovanje, smatra da je Jaz najbolje mjesto provoda za sve one koji tokom svog boravka žele da osjete čari ljetnje avanture. Kako se navodi u tekstu, pored Jaza, ne postoji bilo koje drugo mjesto na koje bi trebalo otići na muzički festival.

 U opisu plaže se i navodi da je smještena u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajuci Stari grad i Citadela, koja se tokom ljeta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar.

"Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog ljeta posjete Crnu Goru i Jaz preporučujemo dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare", piše "Lonely Planet".

Taj turistički vodič godišnje izda preko 500 publikacija na osam svjetskih jezika, a obuhvata tematske publikacije o putovanjima, TV programe o svjetskim destinacijama, vebsajt, mobilne aplikacije, kao i mjesečni magazin "Lonely Planet Traveller" koji izlazi na pet jezika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik