Za letovanje u Srbiji vaučeri od 5.000 dinara

Bez autora
Jun 18 2015

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem turističke ponude u Srbiji. Podsticanje razvoja domaćeg turizma će se sprovoditi kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja.Vaučer se može koristiti na teritoriji Srbije, izuzimajući teritoriju grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Njih mogu koristiti penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija mesečna primanja ne prelaze 60.000 dinara i ratni vojni invalidi sa mesečnim primanjima nižim od 60.000 dinara...

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem turističke ponude u Srbiji.

Podsticanje razvoja domaćeg turizma će se sprovoditi kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučer se može koristiti na teritoriji Srbije, izuzimajući teritoriju grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Pravo na dobijanje vaučera, čija će pojedinačna vrednost biti 5.000 dinara, imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara i ratni vojni invalidi sa primanjima nižim od 60.000 dinara.

Zainteresovani građani iz pomenutih pet kategorija prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP „Pošta Srbije“, a personalizovani vaučeri sa visokim stepenom zaštite biće dostavljani preporučenom poštom na kućne adrese.

Građani će dobijene vaučere moći da realizuju najkasnije do kraja novembra .

Uskoro lista ugostitelja koji primaju vaučere
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije najavilo je danas da će 22. juna uputiti javni poziv za sve ugostitelje koji su zainteresovani za pružanje usluga smeštaja u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma.

U saopštenju se navodi da će poziv biti objavljen na sajtu Ministarstva, nakon čega će biti objavljena lista svih hotela, ustanova za lečenje i rehabilitaciju, kao i kategorisanih objekata domaće radinosti, u kojima je moguće realizovati vaučere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik