Prezentacija novog modela za planiranje dekarbonizacije energetike u BiH

Bez autora
Jun 21 2015

Diskusija o razvoju energetskih scenarija dekarbonizacije sektora energije kao i njegove uloge u održivosti snabdijevanja energijom bazirana na osnovu novog energetskog modela kreiranog u okviru projekta "Strategija za održivu energiju Jugoistočne Evrope" održat će se sutra u Sarajevu. Novi energetski modeli za sedam zemalja uključenih u projekt (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija) prezentirani su 17. juna u okviru "Sedmice održive energije EU 2015" u Evropskom Parlamentu u Briselu. Na diskusiju su pozvani predstavnici relevantnih ministarstava i institucija državne vlasti te javnih i privatnih kompanija iz energetskog sektora kao i sektora koji koriste veliku količinu energije.

Prezentacija novog modela za planiranje dekarbonizacije energetike u BiHDiskusija o razvoju energetskih scenarija dekarbonizacije sektora energije kao i njegove uloge u održivosti snabdijevanja energijom bazirana na osnovu novog energetskog modela kreiranog u okviru projekta "Strategija za održivu energiju Jugoistočne Evrope" održat će se sutra u Sarajevu.

Novi energetski modeli za sedam zemalja uključenih u projekt (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija) prezentirani su 17. juna u okviru "Sedmice održive energije EU 2015" u Evropskom Parlamentu u Briselu.

Na diskusiju su pozvani predstavnici relevantnih ministarstava i institucija državne vlasti te javnih i privatnih kompanija iz energetskog sektora kao i sektora koji koriste veliku količinu energije.

Na otvaranju će govoriti ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, najavljeno je iz Delegacije EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik