Gubitak banjalučke "Toplane“ veći od kapitala

Bez autora
Jun 21 2015

Banjalučka "Toplana" je na kraju prošle godine iskazala gubitak od 19,9 miliona KM iznad visine kapitala tog komunalnog preduzeća. Samo u prošloj godini "Toplana“ je iskazala finansijski minus u poslovanju od oko 6,8 miliona KM, navodi se u revizorskom izvještaju o radu u prošloj godini ovog banjalučkog preduzeća. Nezavisna revizorska kuća "Confida" upozorila je u izvještaju, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, da je upitan daljnji rad "Toplane" zbog prevelikih gubitaka. Činjenice o gubicima, kako su naveli, ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost "Toplane" da posluje po načelu stalnosti poslovanja.

Gubitak banjalučke "Toplane“ veći od kapitalaBanjalučka "Toplana" je na kraju prošle godine iskazala gubitak od 19,9 miliona KM iznad visine kapitala tog komunalnog preduzeća.

Samo u prošloj godini "Toplana“ je iskazala finansijski minus u poslovanju od oko 6,8 miliona KM, navodi se u revizorskom izvještaju o radu u prošloj godini ovog banjalučkog preduzeća.

Nezavisna revizorska kuća "Confida" upozorila je u izvještaju, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, da je upitan daljnji rad "Toplane" zbog prevelikih gubitaka.

Činjenice o gubicima, kako su naveli, ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost "Toplane" da posluje po načelu stalnosti poslovanja.

Međutim, rukovodstvo ovog preduzeća smatra da će "Toplana" na osnovu plana poslovanja i uz finansijsku podršku većinskog vlasnika, Grada Banjaluke, osigurati neophodna sredstva za uredno izmirenje dospjelih obaveza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik