Elektronski prenos novca sa Srbijom

Bez autora
Jun 22 2015

Pošta Crne Gore uvela je novu uslugu i omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom. U okviru usluge Međunarodni prenos novca, prijem i slanje novca mogući su u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Uplate do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji. Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca i iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u eurima, navedeno je u saopštenju. Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno dinarima u Srbiji, u skladu za kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije. Maksimalni iznos koji je moguće poslati je hiljadu eura.

Elektronski prenos novca sa SrbijomPošta Crne Gore uvela je novu uslugu i omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom. U okviru usluge Međunarodni prenos novca, prijem i slanje novca mogući su u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije.

Uplate do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji.

„Procedura slanja novca je krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca i iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u eurima“, navedeno je u saopštenju.

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno dinarima u Srbiji, u skladu za kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati je hiljadu eura.

Pošta je mogućnost elektronskog prenosa novca sa Srbijom ponudila posebno imajući u vidu potrebu unaprijeđenja otkupa poštanskih pošiljaka i elektronske trgovine.

Elektronski prenos novca će, kako je najavljeno, uskoro biti moguć i sa drugim poštanskim upravama regiona.

Pošta Crne Gore uslugu elektronskog prenosa novca sa Srbijom naplaćuje po tarifi 2,5 eura plus dva odsto iznosa koji se šalje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik