Švajcarskoj se množe milijarde

Bez autora
Jun 22 2015

Na bilansu tekućih plaćanja u Švajcarskoj u prvom kvartalu zabeležen je suficit od 14 milijardi franaka, za 5 milijardi više nego u istom tromesečju 2014. Švajcarska centralna banka je saopštila da se ovakav povoljan razvoj duguje uglavnom višku na računu primarnih prihoda (od rada i kapitala).U prvom tromesečju prošle godine na računu primarnih prihoda ostvaren je deficit od tri milijarde franaka. Višak u robnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Švajcarske u posmatranom kvartalu popeo se na 12 milijardi dok je u prva tri meseca 2014. iznosio 2 milijarde franaka, dok je na računu usluga suficit pao za 1 milijardu na 5 milijardi franaka.

Švajcarskoj se množe milijardeNa bilansu tekućih plaćanja u Švajcarskoj u prvom kvartalu zabeležen je suficit od 14 milijardi franaka, za 5 milijardi više nego u istom tromesečju 2014.

Švajcarska centralna banka je saopštila da se ovakav povoljan razvoj duguje uglavnom višku na računu primarnih prihoda (od rada i kapitala).

U prvom tromesečju prošle godine na računu primarnih prihoda ostvaren je deficit od tri milijarde franaka.

Višak u robnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Švajcarske u posmatranom kvartalu popeo se na 12 milijardi dok je u prva tri meseca 2014. iznosio 2 milijarde franaka, dok je na računu usluga suficit pao za 1 milijardu na 5 milijardi franaka.

Višak na računu tekućih transfera (sekundarni prihodi) ostao je na stabilnih 5 milijardi franka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik