Zavala invest po nižoj cijeni

Bez autora
Jun 23 2015

Stečajna uprava Zavale invest raspisala je novi oglas za prodaju cjelokupne imovine budvanske kompanije po ukupnoj početnoj cijeni od 6,74 miliona eura, oko 20 odsto manjoj nego na prethodnom oglasu. Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 24. jula do devet sati i 30 minuta, dok je njihovo otvaranje zakazano pola sata kasnije. Na prodaju je ponuđeno zemljište, ukupne površine 2,28 hiljada metara kvadratnih po početnoj cijeni od 1,01 milion eura. rodaju se i nepokretnosti, posebni djelovi stambenih objekata u izgradnji, odnosno deset zgrada površine od 146 metara kvadratnih do 179 metara kvadratnih čije se početne cijene kreću od 341,77 hiljada eura do 419,02 hiljade eura, a ukupna 3,64 miliona eura. Prodaju se i zemljišta površine 2,08 hiljada metara kvadratnih, odnosno 2,1 hiljadu metara kvadratnih po početnim cijenama od 751,76 hiljada eura, odnosno 758,63 hiljade eura.

Zavala invest po nižoj cijeniStečajna uprava Zavale invest raspisala je novi oglas za prodaju cjelokupne imovine budvanske kompanije po ukupnoj početnoj cijeni od 6,74 miliona eura, oko 20 odsto manjoj nego na prethodnom oglasu.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 24. jula do devet sati i 30 minuta, dok je njihovo otvaranje zakazano pola sata kasnije.

Na prodaju je ponuđeno zemljište, ukupne površine 2,28 hiljada metara kvadratnih po početnoj cijeni od 1,01 milion eura.

rodaju se i nepokretnosti, posebni djelovi stambenih objekata u izgradnji, odnosno deset zgrada površine od 146 metara kvadratnih do 179 metara kvadratnih čije se početne cijene kreću od 341,77 hiljada eura do 419,02 hiljade eura, a ukupna 3,64 miliona eura.

Prodaju se i zemljišta površine 2,08 hiljada metara kvadratnih, odnosno 2,1 hiljadu metara kvadratnih po početnim cijenama od 751,76 hiljada eura, odnosno 758,63 hiljade eura.

Zainteresovanim ponuđačima nudi se na prodaju i zemljište površine 1,59 hiljada metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 574,39 hiljada eura.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da su se uslovi za prodaju imovine kompanije stekli nakon što je Privredni sud 4. novembra prošle godine proglasio bankrot kompanije. Privredni sud uveo je 20. juna prošle godine stečaj u Zavalu invest.

U slučaju da je ponuđač pojedinac, ponuda mora da sadrži lične podatke, adresu za dostavu službene pošte, dokaz o uplati depozita i iznos ponuđenih pojedinačnih cijena po rednim brojevima oglašene imovine.

Ukoliko je ponuđač kompanija, ponuda mora da sadrži dokaz o registraciji, podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponude, sa propisanim punomoćjem, dokaz o uplati depozita i iznos ponuđenih pojedinačnih cijena.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju sve kompanije i pojedinci koji uplate depozit u iznosu od pet odsto početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

U slučaju prodaje imovine koja obuhvata deset zgrada, prednost ima ponuđač koji dostavi jedinstvenu ponudu za kupovinu cjelokupne imovine.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena. Prednost će imati kupac koji dostavi ponudu za kupovinu cjelokupne imovine, a koja nije niža od oglašenih početnih cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti kupcem drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, čija ponuda nije manja od određenih početnih cijena.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača stečajni upravnik će donijeti najkasnije u roku od pet dana od otvaranja ponuda. Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od pravosnažnosti odluke o prodaji. Odabrani ponuđač je dužan da sa stečajnim upravnikom zaključi u propisanoj formi ugovor o kupoprodaji imovine, odmah, a najkasnije u roku od pet dana od dana pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine.

Zavala invest je mjesecima prije uvođenja stečaja bila u blokadi zbog neizmirenih obaveza u ukupnom iznosu većem od 41,3 miliona eura.

Kompleksom Zavala je gazdovao vlasnik ruskog Miraksa Sergej Polonski koji je, zbog velikih problema i dugova u koje je zapao u Rusiji i van nje, izašao iz posla prodavši projekat američkom investitoru.

Polonski, kako su kazali njegovi pravni zastupnici, nije prodao projekat američkim biznismenima i svoju nevinost će dokazati u sudskim procesima koji se vode u Rusiji i Crnoj Gori.

Advokat Polonskog, Dragana Vojinović, saopštila je ranije da su Polonskom projekat oteli Tadžikistanac Neil Emilfarb i Ukrajinci Igor Peljnuhno i Igor Čepljugin.

Opština Budva i više povjerilaca iz Rusije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) prijavili su da im preduzeće Zavala invest u stečaju duguje oko deset miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik