Magični sat sa dva displeja

Bez autora
Jun 24 2015

Svi pametni satovi liče jedan na drugi. Ali, kompanija Lenovo odlučila je da malo uzdrma stvar i dodala još jedan displej.Nazvan „Magičan pogled“ (Magic view), pametni sat iz Lenova, napravio je pravu malu revoluciju na tržištu pametnih uređaja predstavivši Android model koji uz glavni poseduje još jedan manji displej koji se nalazi na samoj narukvici. Iako pojedini kritičari tvrde da dodatni displej nije neophodan na ručnom zglobu, tvorci iz Lenova kažu da će dva ekrana pojednostaviti čitavu formu i da će se lakše gledati sadržaj van notifikacija.

Magični sat sa dva displejaSvi pametni satovi liče jedan na drugi. Ali, kompanija Lenovo odlučila je da malo uzdrma stvar i dodala još jedan displej.

Nazvan „Magičan pogled“ (Magic view), pametni sat iz Lenova, napravio je pravu malu revoluciju na tržištu pametnih uređaja predstavivši Android model koji uz glavni poseduje još jedan manji displej koji se nalazi na samoj narukvici.
Iako pojedini kritičari tvrde da dodatni displej nije neophodan na ručnom zglobu, tvorci iz Lenova kažu da će dva ekrana pojednostaviti čitavu formu i da će se lakše gledati sadržaj van notifikacija.

- Drugi ekran (virtuelni interaktivni displej) uklanja fizička ograničenja glavnog displeja. On koristi optički odraz za stvaranje virtuelne slike i omogućava korisnicima da vide virtuelni ekran 20 puta veći od stvarne veličine. To je kao da kroz mali otvor posmatrate monitor veličine 30 inča - kažu u kompaniji. Manji ekran predviđen je uglavnom za fotografije, mape i video-snimke dok je glavni i dalje zadužen za osnovne funkcije i notifikacije. Kako je u pitanju i dalje samo koncept, nije poznato kada će se naći u prodaji.

Plus za privatnost

Kako se magični sat još nije našao u prodaji, njegov koncept sa dva displeja još nije proveren. Pojedini skeptici misle da će i dalje jednostavnije biti izvaditi telefon iz džepa nego „delovati čudno“ vireći u narukvicu sata. Ipak, ono što svakako jeste plus jeste da drugi displej štiti vašu privatnost tako da samo vi možete da vidite ono što želite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik