Sarajevo-osiguranju dodijeljena "Kristalna prizma"

Bez autora
Jun 25 2015

Sarajevo-osiguranje proglašeno je najboljim društvom za osiguranje u BiH u 2014. u izboru stručnog žirija bh. finansijskog magazina "Prizma" i konsultanske kuće "Revicon". To je 11 put da je Sarajevo-osiguranju dodijeljeno priznanje "Kristalna prizma" kao najbolje rangiranom među 24 bh. osiguravajuća društva, a na osnovu kriterija poput visine kapitala, aktive, obračunate premije, tehničkih rezervi i neto dobiti društava. Priznanje je primio direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić koji je tri puta lično nagrađen "Kristalnom prizmom" kao najbolji menadžer među direktorima osiguravajućih društava. U 2014. Sarajevo-osiguranje je ostvarilo premijski prihod od 64,5 miliona KM, te je tokom prošle godine isplatilo više od 30 miliona KM šteta različitih vrsta osiguranja.

Sarajevo-osiguranju dodijeljena "Kristalna prizma"Sarajevo-osiguranje proglašeno je najboljim društvom za osiguranje u BiH u 2014. u izboru stručnog žirija bh. finansijskog magazina "Prizma" i konsultanske kuće "Revicon".

To je 11 put da je Sarajevo-osiguranju dodijeljeno priznanje "Kristalna prizma" kao najbolje rangiranom među 24 bh. osiguravajuća društva, a na osnovu kriterija poput visine kapitala, aktive, obračunate premije, tehničkih rezervi i neto dobiti društava.

Priznanje je primio direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić koji je tri puta lično nagrađen "Kristalnom prizmom" kao najbolji menadžer među direktorima osiguravajućih društava.

U 2014. Sarajevo-osiguranje je ostvarilo premijski prihod od 64,5 miliona KM, te je tokom prošle godine isplatilo više od 30 miliona KM šteta različitih vrsta osiguranja.

Sarajevo-osiguranje zadržalo je lidersku poziciju na osiguravajućem tržištu i u 2015. s ostvarenih 21,5 miliona KM premije i isplaćenih 9,1 milion KM šteta svojim osiguranicima i klijentima u prva četiri mjeseca, saopćeno je iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik