Proizvodnja zdrave hrane strateški cilj Bimala

Bez autora
Jun 28 2015

Regionalna kancelarija međunarodne asocijacije "Dunav soja" u Novom Sadu organizovala je posjetu devet predstavnika regionalnih kancelarija Privredne komore Austrije fabrici "Bimal" u Brčkom. Članstvom u "Dunav soja" asocijaciji, koja garantuje proizvodnju evropske soje i proizvoda od soje non-GMO porijekla, "Bimal" je 2012. postao prva kompanija u regionu koja se pridružila asocijaciji i potvrdila svoju opredijeljenost za proizvodnju proizvoda od non-GMO soje. Cilj posjete bila je razmjena iskustava i znanja u proizvodnji i preradi soje na području ovog dijela dunavske regije. "Bimal" kao jedan od najznačajnijih prerađivača i otkupljivača ove uljarice u regiji siguran je partner u širenju proizvodnje proizvoda od non-GMO soje za regiju Dunava i zapadnoevropsko tržište, izjavila je regionalna direktorica asocijacije "Dunav soje" u Novom Sadu Marija Kalentić..

Proizvodnja zdrave hrane strateški cilj BimalaRegionalna kancelarija međunarodne asocijacije "Dunav soja" u Novom Sadu organizovala je posjetu devet predstavnika regionalnih kancelarija Privredne komore Austrije fabrici "Bimal" u Brčkom.

Članstvom u "Dunav soja" asocijaciji, koja garantuje proizvodnju evropske soje i proizvoda od soje non-GMO porijekla, "Bimal" je 2012. postao prva kompanija u regionu koja se pridružila asocijaciji i potvrdila svoju opredijeljenost za proizvodnju proizvoda od non-GMO soje.

- Cilj posjete bila je razmjena iskustava i znanja u proizvodnji i preradi soje na području ovog dijela dunavske regije. "Bimal" kao jedan od najznačajnijih prerađivača i otkupljivača ove uljarice u regiji siguran je partner u širenju proizvodnje proizvoda od non-GMO soje za regiju Dunava i zapadnoevropsko tržište - izjavila je regionalna direktorica asocijacije "Dunav soje" u Novom Sadu Marija Kalentić.

Proizvodnja genetski nemodifikovane soje je veoma zahtjevna jer je izuzetno podložna kontaminaciji GM proizvodima.

- "Bimal" je od samog početka rada strateški opredijeljen za preradu isključivo non-GMO soje. Stoga, dosta ulažemo u razvoj poljoprivredne proizvodnje non-GMO soje na području Brčko distrikta i svojim kooperantima nudimo siguran otkup kompletnog uroda genetski nemodifikovane soje. Proizvode dobijene preradom ovog zrna plasiramo na tržište EU - izjavila je direktor korporativnih komunikacija "Bimala" Nataša Pucar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik