Tojota i Nisan povlače više od tri miliona automobila

Bez autora
Jun 28 2015

Dva vodeća japanska proizvođača automobila, Tojota i Nisan, najavili su danas povlačenje preko tri miliona automobila širom sveta zbog kvara na vazdužnim jastucima, koji je, prema nekim tvrdnjama, odgovoran za osam smrtnih ishoda.U saopštenju Tojote se navodi da će proširiti raniji opoziv, povlačeći dodatnih 2.860.000 automobila, Nisan je najavio povlačenje 198.000 vozila, a Micubiši povlačenje 120.000 automobila.

Tojota i Nisan povlače više od tri miliona automobilaDva vodeća japanska proizvođača automobila, Tojota i Nisan, najavili su danas povlačenje preko tri miliona automobila širom sveta zbog kvara na vazdužnim jastucima, koji je, prema nekim tvrdnjama, odgovoran za osam smrtnih ishoda.

U saopštenju Tojote se navodi da će proširiti raniji opoziv, povlačeći dodatnih 2.860.000 automobila, Nisan je najavio povlačenje 198.000 vozila, a Micubiši povlačenje 120.000 automobila, prenosi agencija Frans pres.

Kompanija Takata se našla u centru skandala, u vezi sa mnogobrojnim opozivima automobila u kojima su instalirani vazdušni jastuci te firme. Kako je saopšteno, oni mogu nenamerno da se otvore tokom vožnje i povrede vozača i putnike, navodi francuska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik