Izmene zakona za više novih investicija

Bez autora
Jun 28 2015

Vlada je uverena da će Srbija biti privilegovana destinacija za ulaganja, jer preduzima mere za stvaranje povoljnijeg okvira za investitore, kaže ministar privrede Željko Sertić. Željko Sertić poručuje da je Vlada na pragu usvajanja zakona koji kreira novi okvir za investicije.Izmenama i dopunama koje se tiču mogućnosti najma poljoprivrednog zemljišta na duži rok, privući ćemo nove investicije u Srbiju, tvrdi Sertić. Sertić podseća da su za investitore predviđene i olakšice za biznis planove kroz smanjenje poreza na dobit ili u pogledu zapošljavanja novih radnika.

Izmene zakona za više novih investicijaVlada je uverena da će Srbija biti privilegovana destinacija za ulaganja, jer preduzima mere za stvaranje povoljnijeg okvira za investitore, kaže ministar privrede Željko Sertić.

Željko Sertić poručuje da je Vlada na pragu usvajanja zakona koji kreira novi okvir za investicije, prenosi Tanjug.

"Izmenama i dopunama koje se tiču mogućnosti najma poljoprivrednog zemljišta na duži rok, privući ćemo nove investicije u Srbiju", tvrdi Sertić za najuticajniji italijanski poslovni dnevnik ItaliaOgi.

Sertić podseća da su za investitore predviđene i olakšice za biznis planove kroz smanjenje poreza na dobit ili u pogledu zapošljavanja novih radnika.

"Štaviše, nudimo besplatni najam zemljišta ili hale u zakup koje su u izgradnji, dok 12 slobodnih zona koje postoje u Srbiji i dalje imaju izuzetnu važnost za strane investitore", naglašava ministar.

Sertić dodaje da Srbija osnažuje razmenu sa inostranstvom, a posebno sa Italijom, koja je i prvi partner Srbije.

"Italija već ima jako prisustvo u Srbiji, posebno u agrobiznisu, sa oko 700 kompanija koje zapošljavaju oko 25.000 ljudi. Između ostalih tu su ‘Ferero' i ‘Kremonini'", navodi ministar i objašnjava da su se, kao najprivlačniji sektori za investitore, izdvojili auto-industrija i prehrambena proizvodnja.

Sertić ističe da je osnova od koje Vlada Srbije polazi jak politički, bilateralni odnos, zbog čega je izuzetno važno nastaviti sa realizacijom projekata i jačanjem poverenja privrednika.

"Mi smo vlada koja radi nešto više od godinu dana i želimo da kreiramo normativni okvir koji je prikladniji za privlačenje stranih investicija. Već smo preduzeli hrabre korake, sprovođenjem određenih fiskalnih reformi", zaključuje Sertić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik