Industrijska proizvodnja u svibnju porasla 4,4 posto

Bez autora
Jun 29 2015

U svibnju je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla za 4,4% na godišnjoj razini, objavio je Državni zavod za statistiku. Industrijska proizvodnja tako bilježi rast četvrti mjesec zaredom, a znatno veći nego u travnju. Rast od 4,4% najveći je od prosinca prošle godine. U svibnju je na godišnjoj razini najviše, za 6,3%, porasla proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju, a s rastom od 5,7% slijedi proizvodnja kapitalnih proizvoda. Proizvod-nja trajnih proizvoda za široku potrošnju porasla je, pak, 4,1%. U prvih pet mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja bila 1,3% veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Industrijska proizvodnja u svibnju porasla 4,4 postoU svibnju je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla za 4,4% na godišnjoj razini, objavio je Državni zavod za statistiku. 

Industrijska proizvodnja tako bilježi rast četvrti mjesec zaredom, a znatno veći nego u travnju. Rast od 4,4% najveći je od prosinca prošle godine. 

U svibnju je na godišnjoj razini najviše, za 6,3%, porasla proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju, a s rastom od 5,7% slijedi proizvodnja kapitalnih proizvoda. Proizvod-nja trajnih proizvoda za široku potrošnju porasla je, pak, 4,1%. 

U prvih pet mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja bila 1,3% veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik