Ministarstvo privrede KS i kompanija Mecsekeredo potpisali Protokol o saradnji

Bez autora
Jun 29 2015

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i generalni direktor firme Mecsekeredo zrt - zatvorenog dioničkog društva za šumarstvo u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede Mađarske - Laslo Kesi, potpisali su danas u Sarajevu Protokol o petogodišnjoj saradnji. Direktor Kesi je rekao da se nada da će saradnja biti obostrano korisna te pojasnio da se ona odnosi na unapređenje šumarstva, zaštitu šumskih resursa, unapređenje lova i turizma, unapređenje IT tehnologije u šumarstvu, neutralizacija posljedica promjene klime, upotreba proizvoda od drveta u energetske svrhe, te razvoj infrastrukture. Ministar Šabić je istakao da će se saradnja prvenstveno odnositi na razmjenu iskustava u održivom gospodarenju šumama i načinu održivog eksploatiranja šuma. Dodao je da je posebno korisno iskustvo koje mađarski partneri imaju u korištenju IPA fondova i u oblasti javno-privatnog partnerstva.

Ministarstvo privrede KS i kompanija Mecsekeredo potpisali Protokol o saradnjiMinistar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i generalni direktor firme Mecsekeredo zrt - zatvorenog dioničkog društva za šumarstvo u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede Mađarske - Laslo Kesi, potpisali su danas u Sarajevu Protokol o petogodišnjoj saradnji.

Direktor Kesi je rekao da se nada da će saradnja biti obostrano korisna te pojasnio da se ona odnosi na unapređenje šumarstva, zaštitu šumskih resursa, unapređenje lova i turizma, unapređenje IT tehnologije u šumarstvu, neutralizacija posljedica promjene klime, upotreba proizvoda od drveta u energetske svrhe, te razvoj infrastrukture.

Ministar Šabić je istakao da će se saradnja prvenstveno odnositi na razmjenu iskustava u održivom gospodarenju šumama i načinu održivog eksploatiranja šuma.

Dodao je da je posebno korisno iskustvo koje mađarski partneri imaju u korištenju IPA fondova i u oblasti javno-privatnog partnerstva.

Potpisivanju je prisustvovao i premijer KS-a Elmedin Konaković da bi dao podršku ovoj aktivnosti zbog činjenice da u smjernicama razvoja Kantona drvna i metalska industrija zauzimaju vrlo značajno mjesto, ali i zbog važnosti koju Vlada KS-a pridaje očuvanju i zaštiti okoliša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik