Rekordna 2014. godina za Liscu

Bez autora
Jun 29 2015

Iza Lisce, poznatog proizvođača ženske odjeće, kupaćih kostima i bluza sa tradicijom od 60 godina, je rekordna godina. Sevnička grupa, koja zapošljava više od 700 ljudi, ostvarila je gotovo 29 milijuna eura prihoda i 2,2 milijuna eura neto dobiti. Ove rezultate direktor Goran Kodelj namjerava ove godine dodatno poboljšati. Poslovnim planom grupe predviđen je rast prodaje od pet posto rast dobiti za oko 20 posto. Neto dobit na razini grupe, koje čine svi prihodi od prodaje proizvoda pod vlastitom markom Lisca i Cheek, trebali bi u jubilarnoj godini porasti na 2,6 milijuna, a novčani tok iz poslovanja (EBITDA) na 4,2 milijuna eura. U ostvarivanju planova će ključno biti jačanje poslovanja na stranim tržištima. Lisca, prema riječima Kodelja, većinu, oko 20 posto prihoda, i dalje generira u Sloveniji, zatim slijede Hrvatska i Njemačka, gdje je prošle godine prodaja porasla za desetinu.

Rekordna 2014. godina za LiscuIza Lisce, poznatog proizvođača ženske odjeće, kupaćih kostima i bluza sa tradicijom od 60 godina, je rekordna godina.

Sevnička grupa, koja zapošljava više od 700 ljudi, ostvarila je gotovo 29 milijuna eura prihoda i 2,2 milijuna eura neto dobiti, izvještava ljubljanski Dnevnik. Ove rezultate direktor Goran Kodelj namjerava ove godine dodatno poboljšati. Poslovnim planom grupe predviđen je rast prodaje od pet posto rast dobiti za oko 20 posto.

Neto dobit na razini grupe, koje čine svi prihodi od prodaje proizvoda pod vlastitom markom Lisca i Cheek, trebali bi u jubilarnoj godini porasti na 2,6 milijuna, a novčani tok iz poslovanja (EBITDA) na 4,2 milijuna eura.

U ostvarivanju planova će ključno biti jačanje poslovanja na stranim tržištima. Lisca, prema riječima Kodelja, većinu, oko 20 posto prihoda, i dalje generira u Sloveniji, zatim slijede Hrvatska i Njemačka, gdje je prošle godine prodaja porasla za desetinu.

"Ove godine zabilježili smo najveći rast prodaje na tržištima gdje je vrijednost prodaje još uvijek relativno niska, primjerice u Mađarskoj i Rumuniji, a među strateškim tržištima, planiramo najveći rast u Italiji", otkrio je planove Kodelj.

Daljnji rast je više nego dobrodošla vijest za bjelokranjskog biznismena Darija Južnog, koji preko povezanih tvrtki vlasnički kontrolira Liscu, iz koje u posljednjih nekoliko godina isplaćuje sve veće dividende, s kojima, između ostalog, otplaćuje dugove. Samo dvije njegove tvrtke, Vizija Holding i Vizija Holding Jedan, imale su krajem prošle godine, ukupno više od 50 milijuna eura financijskih obaveza.

Matično društvo Lisca je prošle godine dioničarima u obliku dividende isplatilo više od 1,44 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik