Najveći pad cijena benzina ove godine

Bez autora
Jun 30 2015

Cijena litre eurosupera 95 u utorak je pala najviše u ovoj godini, odnosno od 23. prosinca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, većina naftnih kompanija snizila je cijenu ove vrste goriva za čak 20 lipa, dok su je ostale snizile za 11 i 13 lipa. Sada litra eurosupera 95 stoji od 10,25 do 10,31 kunu. Ovo je ujedno prvi pad cijena nakon šest tjedana. Eurodizel je također jeftiniji. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva kod većine kompanija pojeftinila je za šest lipa i sada stoji od 9,26 do 9,34 kune. Inače, cijena eurodizela sedmi tjedan za redom nije porasla. U tom razdoblju spremnik od 50 litara pojeftinio je 12,5 kuna.

Najveći pad cijena benzina ove godineCijena litre eurosupera 95 u utorak je pala najviše u ovoj godini, odnosno od 23. prosinca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, većina naftnih kompanija snizila je cijenu ove vrste goriva za čak 20 lipa, dok su je ostale snizile za 11 i 13 lipa. Sada litra eurosupera 95 stoji od 10,25 do 10,31 kunu. Ovo je ujedno prvi pad cijena nakon šest tjedana, navode na portalu.

Eurodizel je također jeftiniji. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva kod većine kompanija pojeftinila je za šest lipa i sada stoji od 9,26 do 9,34 kune. Inače, cijena eurodizela sedmi tjedan za redom nije porasla. U tom razdoblju spremnik od 50 litara pojeftinio je 12,5 kuna.

Nažalost, vozači koji se koriste autoplinom nemaju razloga za slavlje. Prvi put nakon pet tjedana pada, litra autoplina u utorak je poskupjela za 19 lipa. Ovo je najveće poskupljenje ove vrste goriva u posljednja tri i pol mjeseca. Sada litra autoplina stoji oko 3,53 kune, ovisno o kompaniji i lokaciji.

Na cijenu goriva utječu tečaj dolara i kune te cijene derivata na mediteranskom tržištu (a budući da je pala cijena sirove nafte na svjetskim tržištima na oko 62 dolara, može se pretpostavljati da je pala i na Mediteranu). Stoga neka vozači uživaju u ovom padu cijena jer je u utorak dolar skuplji 13 lipa u odnosu na prošli tjedan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik