Nastavljen rast broja zaposlenih

Bez autora
Jun 30 2015

U svibnju ove godine, treći mjesec zaredom, u Hrvatskoj je zabilježen porast ukupnog broja zaposlenih na mjesečnoj razini, i to za 1,5 posto u odnosu na travanj. Prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), potkraj svibnja bilo je ukupno 1.336.678 zaposlenih osoba, što je 19.852 osobe, odnosno 1,5 posto više u odnosu na prethodni mjesec. Prvi porast broja zaposlenih na mjesečnoj razini, nakon sedam mjeseci kontinuiranog pada, zabilježen je u ožujku, i to po stopi od 0,4 posto, dok je u travnju broj zaposlenih na mjesečnoj razini porastao za 1,2 posto. Prema podacima preuzetima od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), potkraj svibnja u evidenciji nezaposlenih bila je prijavljena 275.381 osoba, što je na mjesečnoj razini pad za 7,3 posto, pa je i stopa registrirane nezaposlenosti pala s 18,4 posto u travnju na 17,1 posto u svibnju.

Nastavljen rast broja zaposlenihU svibnju ove godine, treći mjesec zaredom, u Hrvatskoj je zabilježen porast ukupnog broja zaposlenih na mjesečnoj razini, i to za 1,5 posto u odnosu na travanj.

Prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), potkraj svibnja bilo je ukupno 1.336.678 zaposlenih osoba, što je 19.852 osobe, odnosno 1,5 posto više u odnosu na prethodni mjesec.

Prvi porast broja zaposlenih na mjesečnoj razini, nakon sedam mjeseci kontinuiranog pada, zabilježen je u ožujku, i to po stopi od 0,4 posto, dok je u travnju broj zaposlenih na mjesečnoj razini porastao za 1,2 posto.

Prema podacima preuzetima od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), potkraj svibnja u evidenciji nezaposlenih bila je prijavljena 275.381 osoba, što je na mjesečnoj razini pad za 7,3 posto, pa je i stopa registrirane nezaposlenosti pala s 18,4 posto u travnju na 17,1 posto u svibnju.

Pod utjecajem ponajprije sezonskog zapošljavanja, pad broja nezaposlenih nastavlja se i u lipnju. Dnevni podaci HZZ-a pokazuju da je broj nezaposlenih blizu granice od 260 tisuća.

Naime, dnevni podaci s internetske stranice HZZ-a pokazuju da je trenutačno u Hrvatskoj bez posla 260.499 osoba, a objavljenih slobodnih radnih mjesta ima 9355.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik