Za prugu do Kopra Slovenija nije uspjela dobiti sredstva na prvom natječaju CEF

Bez autora
Jul 01 2015

Zbog nedorađene financijske konstrukcije Europska komisija nije prihvatila sufinanciranje nove slovenske željezničke pruge od Kopra do Divače na prvom natječaju iz projekata CEF, što je izazvalo zahtjeve za odgovornost ministra za infrastrukturu Petera Gašperšiča. Na kritike iz Luke Koper, čiji razvoj ovisi o modernizaciji željezničkih veza sa zaleđem, da nije poslao pravu dokumentaciju u Bruxelles, Gašperšič je rekao da nije katastrofa što za razvoj jedinog slovenskog komercijalnog pristaništa nije osigurano očekivanih 413 milijuna eura jer će novi natječaj za sredstva CEF uslijediti već na jesen ove godine. CEF (Instrument za povezivanje Europe), dodatni je financijski mehanizam iz kojeg države članice mogu financirati projekte na devet koridora osnovne mreže. Na prvom natječaju Sloveniji je odobreno sufinanciranje nekoliko manjih projekata, a među njima i projekta poboljšanja veza sjevernojadranskih luka i zaleđa sa tzv. Ten-T koridorima, vrijednog 30,5 milijuna eura.

Za prugu do Kopra Slovenija nije uspjela dobiti sredstva na prvom natječaju CEFZbog nedorađene financijske konstrukcije Europska komisija nije prihvatila sufinanciranje nove slovenske željezničke pruge od Kopra do Divače na prvom natječaju iz projekata CEF, što je izazvalo zahtjeve za odgovornost ministra za infrastrukturu Petera Gašperšiča.

Na kritike iz Luke Koper, čiji razvoj ovisi o modernizaciji željezničkih veza sa zaleđem, da nije poslao pravu dokumentaciju u Bruxelles, Gašperšič je rekao da nije katastrofa što za razvoj jedinog slovenskog komercijalnog pristaništa nije osigurano očekivanih 413 milijuna eura jer će novi natječaj za sredstva CEF uslijediti već na jesen ove godine.

CEF (Instrument za povezivanje Europe), dodatni je financijski mehanizam iz kojeg države članice mogu financirati projekte na devet koridora osnovne mreže.

Na prvom natječaju Sloveniji je odobreno sufinanciranje nekoliko manjih projekata, a među njima i projekta poboljšanja veza sjevernojadranskih luka i zaleđa sa tzv. Ten-T koridorima, vrijednog 30,5 milijuna eura.

Ministar Gašperšič tvrdi da strateški projekt od kojega luka Kopar najviše očekuje nije prihvaćen zbog nepotpune financijske dokumentacije u kojoj nije bilo prikazano tko bi trebao osigurati zahtijevani privatni kapital za prugu čija se vrijednost penje i do 1,5 milijarda eura.

Prugu bi naime trebalo graditi modelom privatno-javnog partnerstva da bi dobila i europska sredstva. Na ministrstvu za infrastrukturu tvrde da se za tu najveću slovensku prometnu investiciju zanimaju poduzeća iz Turske, Austrije, Nizozemske i Kine s kojima su vođeni prvi razgovori, ali da će posao dobiti onaj tko pobijedi na međunarodnom natječaju koji će biti uskoro raspisan.

Navodno su kineska poduzeća zahtjevnu željezničkju prugu spremna sagraditi za samo 400 milijuna eura, uz uvjet da sami osiguraju i radnu snagu za radove, što je ministarstvo zanijekalo.

Bude li sve po planu, gradnja drugog kolosijeka od Kopra do Divače počela bi se po riječima Gašperšiča graditi krajem iduće godine, a bila bi završena 2022.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik