Tegeltija: Ove godine bez sredstava MMF-a

Bez autora
Jul 01 2015

U ovoj godini neće biti finansijskih sredstava od MMF, ali to neće ugroziti isplatu plata i penzija, izjavio je večeras ministar finansija RS Zoran Tegeltija. Razlog za to je, prema riječima ministra, što nije bilo spremnosti MMF da se postigne saglasnost o pismu namjere.Razgovori oko pisma namjere održaće se i naredne sedmice, ali šanse za dogovor su male, smatra Tegeltija. Ministar navodi da će kredit tražiti iz drugih izvora i učiniće sve da budžetski korisnici ne osjete posljedice. Poručio je još jednom da neće biti privatizacije ''Elektroprivrede'', kako je to navedeno u prvobitnoj verziji reformske agende.

Tegeltija: Ove godine bez sredstava MMF-aU ovoj godini neće biti finansijskih sredstava od MMF, ali to neće ugroziti isplatu plata i penzija, izjavio je večeras ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

Razlog za to je, prema riječima ministra, što nije bilo spremnosti MMF da se postigne saglasnost o pismu namjere.

''Razgovori oko pisma namjere održaće se i naredne sedmice, ali šanse za dogovor su male'', smatra Tegeltija, javlja RTRS.

Ministar navodi da će kredit tražiti iz drugih izvora i učiniće sve da budžetski korisnici ne osjete posljedice. Poručio je još jednom da neće biti privatizacije ''Elektroprivrede'', kako je to navedeno u prvobitnoj verziji reformske agende.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik