Zajednički rad na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta

Bez autora
Jul 01 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas, posle zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Budimpešti, sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošem Šestakom o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta i prvom plovnom graničnom prelazu na Tisi.Mihajlović je posle sastanka sa Šestakom rekla da je tokom bilateralnog susreta dogovoren dalji zajednički rad na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta. Prema njenim rečima, izmenom Sporazuma o plovidbi Tisom, koju su obe strane podržale, omogućeno je da reka Tisa dobije međunarodni status, što znači da je proglašena delom transevropskog koridora Rajna-Dunav.

Zajednički rad na modernizaciji pruge Beograd-BudimpeštaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas, posle zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Budimpešti, sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošem Šestakom o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta i prvom plovnom graničnom prelazu na Tisi.

Mihajlović je posle sastanka sa Šestakom rekla da je tokom bilateralnog susreta dogovoren dalji zajednički rad na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta.

Prema njenim rečima, izmenom Sporazuma o plovidbi Tisom, koju su obe strane podržale, omogućeno je da reka Tisa dobije međunarodni status, što znači da je proglašena delom transevropskog koridora Rajna-Dunav.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navela je i da su formirane međudržavne grupe koje će raditi na otvaranju prvog plovnog graničnog prelaza na Tisi 1. avgusta ove godine, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik