Mađarski investitori dobrodošli u Srbiju

Bez autora
Jul 01 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban otvorili su danas u Budimpešti Mađarsko-srpski biznis forum, na kome učestvuje oko 140 srpskih i mađarskih kompanija, zainteresovanih za učešće na srpskom i mađarskom tržištu. Otvarajući forum, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto naveo je da bilateralna saradnja nikada nije bila bolja i efikasnija, kao i da se efekti toga vide na ekonomskom polju. Premijer Vučić je obraćajući se prisutnima na Mađarsko-srpskom biznis forumu istakao da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju i da nigde u regionu zapadnog Balkana ne postoji zemlja koja može da ponudi bolje uslove. On je rekao da su potencijali Srbije veliki, ali neiskorišćeni i obavestio mađarske privrednike o zakonskim i ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela.

Mađarski investitori dobrodošli u SrbijuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban otvorili su danas u Budimpešti Mađarsko-srpski biznis forum, na kome učestvuje oko 140 srpskih i mađarskih kompanija, zainteresovanih za učešće na srpskom i mađarskom tržištu.

Otvarajući forum, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto naveo je da bilateralna saradnja nikada nije bila bolja i efikasnija, kao i da se efekti toga vide na ekonomskom polju.

Premijer Vučić je obraćajući se prisutnima na Mađarsko-srpskom biznis forumu istakao da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju i da nigde u regionu zapadnog Balkana ne postoji zemlja koja može da ponudi bolje uslove.

On je rekao da su potencijali Srbije veliki, ali neiskorišćeni i obavestio mađarske privrednike o zakonskim i ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela.

Orban je naglasio da su dve zemlje ispunile sve uslove, kako bi i jedna i druga, bile zanimljive za investitore.

Srbija je uspela da sprovede program ekonomske stabilizacije i sada može sigurno da korača u budućnost, rekao je Orban, dodavši da su dobri susedski odnosi i dobar privredni potencijal preduslovi da bi ekonomska saradnja mogla da se razvija.

Premijer Srbije završio je današnju posetu Mađarskoj polaganjem venca na Trgu heroja u Budimpešti.

Srbija i Mađarska potpisale nekoliko sporazuma

Predstavnici vlada Republike Srbije i Mađarske potpisali su danas u Budimpešti, nakon zajedničke sednice, četiri sporazuma iz oblasti infrastrukture, spoljnih poslova, evropskih integracija i prosvete.

Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban potpisali su Izjavu o namerama o sveobuhvatnom razvoju infrastrukturnih veza između Mađarske i Srbije.

Memorandum o razumevanju o saradnji između ministarstava spoljnih poslova potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i Sijarto potpisali su izmenu amandmana Memoranduma o podršci EU integraciji Srbije.

Program saradnje u prosveti, nauci i kulturi između Srbije i Mađarske od 2015. do 2017. godine potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i ministar za socijalnu politiku Mađarske Zoltan Balog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik