Uspešno predstavljanje turizma Srbije u Parizu

Bez autora
Jul 02 2015

U Parizu je 26. juna Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila turizam Srbije i svoju promotivnu kampanju za 2015. godinu „Moja Srbija“ u okviru Dana Srbije i srpske kulture u Parizu.U okviru promotivne kampanje „Moja Srbija“, TOS je 26. juna, u saradnji sa Savezom Srba Francuske i Asocijacijom „Balkan Omnibus“, organizovao promotivni događaj namenjen našim sunarodnicima koji žive i rade u Francuskoj, kao i francuskim prijateljima Srbije, novinarima i turoperaterima.

U Parizu je 26. juna Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila turizam Srbije i svoju promotivnu kampanju za 2015. godinu „Moja Srbija“ u okviru Dana Srbije i srpske kulture u Parizu.

U okviru promotivne kampanje „Moja Srbija“, TOS je 26. juna, u saradnji sa Savezom Srba Francuske i Asocijacijom „Balkan Omnibus“, organizovao promotivni događaj namenjen našim sunarodnicima koji žive i rade u Francuskoj, kao i francuskim prijateljima Srbije, novinarima i turoperaterima. Promocija je organizovana u Rezidenciji Ambasadora Republike Srbije. Pred više od 300 zvanica, izveden je multikolažni program koji je uključio nastup više renomiranih muzičara poreklom iz Srbije koji žive i rade u Francuskoj (solistkinja opere Sandra St.Mila, pijanistkinja Ana Radinović, Petar Gojković i Srđan Grujičić orkestar), uključujući i našeg proslavljenog violinistu Nemanju Radulovića.

Ambasador Republike Srbije u Francuskoj je u pozdravnom govoru istakao značajne turističke potencijale Srbije, dok je predstavnica TOS-a je prezentovala kampanju „Moja Srbija“ i pozvala ih da se i kao turisti upoznaju sa atrakcijama i lepotama Srbije i značajnim lokalitetima naše istorije i kulture, da provedu aktivni odmor u zaštićenim prirodnim oblastima i nacionalnim parkovima, da se zabave na raznovrsnim manifestacijama i uživaju u bogatoj gastronomskoj i vinskoj ponudi. Predstavnici dijaspore su pozvani da budu ambasadori turizma zemlje iz koje potiču, i da o Srbiji kao zemlji i o njenom turizmu pričaju svojim francuskim prijateljima i kolegama i inspirišu ih i motivišu da posete Srbiju.

Na kraju programa priređena je modna revija etno-modela u organizaciji folklornog udruženja „Mladost“ iz Francuske.

U bašti Rezidencije održana je prezentacija starih zanata: tehnike tkanja, kosovskog veza, kaligrafije, opančarskog zanata, ukrašavanja slavskog kolača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik