Poštuju li teleoperateri prava potrošača?

Bez autora
Jul 05 2015

Većina potrošača u Hrvatskoj, oko 60% njih, smatra da teleoperateri ne poštuju njihova prava. A gotovo trećina potrošača i ne poznaje dovoljno svoja prava pa ugovore potpisuje na brzinu. Sve to poslije, naravno, dolazi na naplatu pa bi se prije odluke trebalo dobro raspitati i razmisliti jer ovrhe zbog neplaćenih računa i penali zbog prijevremenog raskida ugovora, poznati su mnogim građanima. Udruga za zaštitu potrošača kaže da treba educirati građane o njihovim pravima. Prevencija je ipak najdjelotvornija, kaže Ivan Mikulek. On je osmislio web stranicu na kojoj treba upisati mjesečnu potrošnju, a program će odabrati najpovoljnije usluge teleoperatera. Mnogo je loših iskustava s teleoperaterima stoga se prije negoli sklopite ugovor, dobro raspitajte. Umjesto da to učini prodajni predstavnik, vi odlučite koja je će biti vaša tarifa.

Većina potrošača u Hrvatskoj, oko 60% njih, smatra da teleoperateri ne poštuju njihova prava. A gotovo trećina potrošača i ne poznaje dovoljno svoja prava pa ugovore potpisuje na brzinu. Sve to poslije, naravno, dolazi na naplatu pa bi se prije odluke trebalo dobro raspitati i razmisliti jer ovrhe zbog neplaćenih računa i penali zbog prijevremenog raskida ugovora, poznati su mnogim građanima.

Udruga za zaštitu potrošača kaže da treba educirati  građane o njihovim pravima. Prevencija je ipak najdjelotvornija, kaže Ivan Mikulek. On je osmislio web stranicu na kojoj treba upisati mjesečnu potrošnju, a program će odabrati najpovoljnije usluge teleoperatera.

Mnogo je loših iskustava s teleoperaterima stoga se prije negoli sklopite ugovor, dobro raspitajte. Umjesto da to učini prodajni predstavnik, vi odlučite koja je će biti vaša tarifa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik