Nastavak učvršćivanja veza između Srbije i Nemačke

Bez autora
Jul 05 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novoimenovanog ambasadora SR Nemačke u Beogradu Aksela Ditmana, i tom prilikom izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja. Vučić je, poželevši Ditmanu dobrodošlicu, izrazio zadovoljstvo time što na samom početku njegovog mandata u posetu Srbiji dolazi kancelar Nemačke Angela Merkel, što je izraz velikog međusobnog poverenja između dve zemlje. Premijer je upoznao ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, koje imaju za cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja. Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, i to ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike, istakao je on.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novoimenovanog ambasadora SR Nemačke u Beogradu Aksela Ditmana, i tom prilikom izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja.

Vučić je, poželevši Ditmanu dobrodošlicu, izrazio zadovoljstvo time što na samom početku njegovog mandata u posetu Srbiji dolazi kancelar Nemačke Angela Merkel, što je izraz velikog međusobnog poverenja između dve zemlje.

Premijer je upoznao ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, koje imaju za cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, i to ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike, istakao je on.

Vučić je ponovio da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu kako bi postala organizovana i uspešna država.

Ditman je preneo da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, pre svega, napretku Srbije na evropskom putu.

EU nije potpuna bez Srbije, naglasio je on i dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana.

Prema njegovim rečima, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.

Nema mnogo zemalja ni među članicama EU koje budžetski deficit mogu da drže ispod tri odsto, kao što može Srbija, zaključio je Ditman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik