Gutić: Rudnik soli Tuzla pozitivan primjer finansijske konsolidacije

Bez autora
Jul 06 2015

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović razgovarali su danas s direktorom Rudnika soli Tuzla Amirom Sušićem i izvršnim direktorom za finansijske poslove Franom Josipovićem o aktivnostima na planu finansijske konsolidacije Rudnika. Istaknuto je da je trenutno u toku tzv. pretvorba dugovanja u kapital preduzeća, za što je premijer Gutić iskazao podršku, te naglasio da je Rudnik soli Tuzla pozitivan primjer finansijske konsolidacije. Na osnovu podataka i proizvodnih rezultata tog privrednog društva vidljivo je da je u 2014. ostvarena veća proizvodnja za pet posto u odnosu na 2013. Također, za razliku od ostalih privrednih društava s većinskim državnim kapitalom koja su u 2014. ostvarila gubitke, Rudnik je u 2014. ostvario dobit, ali je ona bila znatno manja u odnosu na dobit iz 2013.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović razgovarali su danas s direktorom Rudnika soli Tuzla Amirom Sušićem i izvršnim direktorom za finansijske poslove Franom Josipovićem o aktivnostima na planu finansijske konsolidacije Rudnika.

Istaknuto je da je trenutno u toku tzv. pretvorba dugovanja u kapital preduzeća, za što je premijer Gutić iskazao podršku, te naglasio da je Rudnik soli Tuzla pozitivan primjer finansijske konsolidacije.
 
Na osnovu podataka i proizvodnih rezultata tog privrednog društva vidljivo je da je u 2014. ostvarena veća proizvodnja za pet posto u odnosu na 2013. 
 
Također, za razliku od ostalih privrednih društava s većinskim državnim kapitalom koja su u 2014. ostvarila gubitke, Rudnik je u 2014. ostvario dobit, ali je ona bila znatno manja u odnosu na dobit iz 2013. 
 
Na sastanku konstatirano da je Rudnik soli Tuzla na dobrom putu oporavka, ali da mu je ipak povremeno potrebna podrška nadležnih institucija, rečeno je na sastanku, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade TK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik