Novo vozilo u kragujevačkom pogonu: Šumadija sprema džip

Bez autora
Jul 06 2015

U kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" u septembru počinju pripreme za probnu proizvodnju džipa "LX", koji će zadržati prepoznataljiv izgled maske iz porodice automobila "500", ali će prema gabaritima najviše sličiti "Fijatovom" velikom terencu koji se proizvodi u Brazilu. Ovu informaciju, sa bliskim saradnicima iz Kragujevca "podelili" su članovi grupe Italijana, koji su nedavno doputovali u Kragujevac radi dodatnih provera montažnog procesa u fabrici. Detalji o pripremi za proizvodnju novog modela krenule su u drugoj polovini prošle godine, kada je privatna kompanija specijalizovana za štelovanje proizvodnih traka proveravala efikasnost podešavanja linije za eventualnu proizvodnju "velikog punta". Zvaničnih informacija o proizvodnji tog modela, koji bi po gabaritima bio sličan "Sitroenovom" - "pikasu", još nema. Nezvanično, kragujevačka fabrika je u "Fijatovoj grupaciji" dobila najbolje ocene za proizvodnju tog velikog modela automobila. Ti parametri su, kako se navodi, bili ključni i za odluku o proizvodnji džipa u Šumadiji.

U kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" u septembru počinju pripreme za probnu proizvodnju džipa "LX", koji će zadržati prepoznataljiv izgled maske iz porodice automobila "500", ali će prema gabaritima najviše sličiti "Fijatovom" velikom terencu koji se proizvodi u Brazilu.

Ovu informaciju, sa bliskim saradnicima iz Kragujevca "podelili" su članovi grupe Italijana, koji su nedavno doputovali u Kragujevac radi dodatnih provera montažnog procesa u fabrici.

Detalji o pripremi za proizvodnju novog modela krenule su u drugoj polovini prošle godine, kada je privatna kompanija specijalizovana za štelovanje proizvodnih traka proveravala efikasnost podešavanja linije za eventualnu proizvodnju "velikog punta". Zvaničnih informacija o proizvodnji tog modela, koji bi po gabaritima bio sličan "Sitroenovom" - "pikasu", još nema. Nezvanično, kragujevačka fabrika je u "Fijatovoj grupaciji" dobila najbolje ocene za proizvodnju tog velikog modela automobila. Ti parametri su, kako se navodi, bili ključni i za odluku o proizvodnji džipa u Šumadiji.

Za ovu informaciju može se vezati i izjava Đuzepea Zakarije, bivšeg menadžera za komunikacije sa medijima kompanije "Fijat automobili Srbija", saopštena na neformalnom sastanku sa novinarima. On je na naše pitanje - kako se zove i koje karakteristike će imati novi model koji će se proizvoditi u Kragujevcu, sa smeškom odgovorio: "Moguće je da će se u ovoj fabrici proizvoditi i džip".

Remont tokom odmora

Radnici kragujevačke fabrike automobila su već početkom prošlog meseca ispunili plan proizvodnje za prvo polugodište ove godine. Usledio je nedeljni odmor. Punim kapacitetima će se raditi sve do kraja ovog meseca, a onda sledi kolektivni godišnji odmor, koji će trajati skoro do kraja avgusta. Taj period će se iskoristiti za remont ključnih proizvodnih celina, a onda kreće serijska proizvodnja modela "500L" i pripreme za proizvodnju novog modela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik