Holcim Hrvatska iznad planova u šest mjeseci

Bez autora
Jul 07 2015

Rezultati poslovanja Holcima u Hrvatskoj pokazuju da je plan za prvih šest mjeseci i ove godine ostvaren: operativna dobit je veća u odnosu na plan za 18,8 milijuna kn, te za 12,9 milijuna kn veća u odnosu na prošlu godinu. Nakon šest godina kontinuiranog pada u sektoru građevine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku te prema podacima Holcimovih kupaca, potražnja za građevinskim proizvodima lagano je porasla, prema Holcimovim procjenama za oko 3%. Zahvaljujući tome, te uz ključnu promjenu nastupa na tržištu kroz Centar za inovacije i projekte, Holcimov Tim prodaje od travnja je počeo bilježiti stalni rast prihoda. Planovi za daljnje smanjenje troškova također su ostvareni u svim područjima. Tako su u proizvodnji značajno smanjeni i fiksni i varijabilni troškovi proizvodnje. Nadalje, ostvarena je i ušteda na troškovima administracije, koji su smanjeni za dodatnih 1,4 milijuna kn.

Holcim Hrvatska iznad planova u šest mjeseciRezultati poslovanja Holcima u Hrvatskoj pokazuju da je plan za prvih šest mjeseci i ove godine ostvaren: operativna dobit je veća u odnosu na plan za 18,8 milijuna kn, te za 12,9 milijuna kn veća u odnosu na prošlu godinu.

Nakon šest godina kontinuiranog pada u sektoru građevine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku te prema podacima Holcimovih kupaca, potražnja za građevinskim proizvodima lagano je porasla, prema Holcimovim procjenama za oko 3%. Zahvaljujući tome, te uz ključnu promjenu nastupa na tržištu kroz Centar za inovacije i projekte, Holcimov Tim prodaje od travnja je počeo bilježiti stalni rast prihoda.

Planovi za daljnje smanjenje troškova također su ostvareni u svim područjima. Tako su u proizvodnji značajno smanjeni i fiksni i varijabilni troškovi proizvodnje. Nadalje, ostvarena je i ušteda na troškovima administracije, koji su smanjeni za dodatnih 1,4 milijuna kn. Tim za naplatu potraživanja također je ostvario cilj smanjenja potraživanja starijih od 90 dana za čak 69%, te naplatio 1,9 milijuna kn otpisanih potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik